четвер, 11 квітня 2013 14:40

Фотограф із Запоріжжя робить на знімках химерні фігури зі світла
11

24-річний В'ячеслав Гриневицький із Запоріжжя шість років займається фрізлайтом. Це вміння малювати будь-яким джерелом світла при довгій витримці фотокамери.

"На день народження подарували дзеркалку. Ввечері гуляв з друзями й фотографував місто. Помітив, що на фотографіях від машин йдуть лінії. Думав, що то брак. Попорпався в налаштуваннях фотоапарата й зрозумів, що виходять фотки зі специфічними рисунками", - каже хлопець.

Багато ідей Гриневицький запозичував у російських колег.

"Там є хлопці, які цим серйозно займаються. Читали й дивились, як вони це роблять. Побачили, що ті використовують штативи, щоб руки не тремтіли. Та ліхтарики. Ми теж так почали робити. А взагалі довелось довго погратись, щоб намалювати просту квіточку".

Фрізлайтер за шість років намалював тисячі малюнків та надписів.

"Вже й не пам'ятаю скільки, бо не рахую. Люблю людям домальовувати крила, це робить їх янголами. Треба мати гарне терпіння й витримку на фотокамері. Створив свій сайт де охочим розповідаю про це мистецтво. У майбутньому проведу майстер-класи. Зараз не можу, бо працюю".

В'ячеслав Гриневицький малює для себе. Сюрпризи робив декілька разів.

"Друг попросив коханій на Валентина намалювати сердечка. Вона була вражена. Своїй дівчині теж таке малював. На 8 Березня тюльпан та підсніжник зобразили. Є ідея робити листівки до кожного свята. Не хочу малювати за гроші. Це значить, що доведеться виконувати чийсь наказ. А так придумав щось прикольне й роблю собі. Фрізлайтом краще не займатись взимку.  Холодно й техніка може псуватись. Також під час дощу не малюю. Маю перемогу у рекламі алкоголю. Мій малюнок тепер висить на рекламних біг-бордах. Малювати може кожен, якщо захоче. Фотоапарат може бути будь-який, лише щоб була довга витримка".

Зараз ви читаєте новину «Фотограф із Запоріжжя робить на знімках химерні фігури зі світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі