неділя, 10 липня 2011 14:15

Фільм "Щастя моє" Лозниці отримав польське "Золоте гроно"

Фільм "Щастя моє" Лозниці отримав польське "Золоте гроно"

Фільм українського режисера Сергія Лозниці "Щастя моє" переміг на польському кінофестивалі "Любуське кіноліто" і отримав головний приз - "Золоте гроно".

Зокрема, як повідомила прес-служба SOTA Cinema Group, завершився 40-й ювілейний фестиваль "Любуське кіноліто", який проходив у Лагуві, (Польща). Вердикт суддівське журі оголосило на церемонії закриття, присудивши головний приз - "Золоте гроно" - фільму Сергія Лозниці "Щастя моє".

Крім ігрового дебюту документаліста Сергія Лозниці, в основній конкурсній програмі повнометражних картин були представлені ще 13 фільмів виробництва Польщі, Угорщини, Чехії, Словаччини, Швеції, Австрії, Німеччини, Аргентини, Нідерландів, Литви.

Основними конкурентами Лозниці, які зайняли друге і третє місця, були відомі польські кінорежисери Антоній Краузе з фільмом "Czarny czwartek" ("Чорний четвер") і Лех Маєвскі з фільмом "M?yn i krzy?" ("Млин і хрест").

У рамках 40-го "Любуського кіноліта", який є кіноконкурсом Східної та Центральної Європи і націлений на популяризацію фільмів саме цього регіону, також була представлена ??конкурсна програма документального кіно і короткого метра. В обох програмах була заявлена ??й Україна.

У конкурсі документального кіно брав участь молодий український режисер Дмитро Тяжлов, зі своєю п'ятою за рахунком документальною стрічкою "Я пам'ятник собі", учасник "Української панорами" 40-го фестивалю "Молодість" і володар головного призу.

У програмі короткометражок показали фільми режисерів Олександра Образа ("Дріфтер"), Мирослава Слабошпицького ("Глухота"), Олександра Усіка ("Автопортрет"), Дар'ї Онищенко ("Собаки міста Українка"), Максима Ксьонди ("За рамками"), Руслана Батутського ("Спаси і збережи"), Сергія Кочерина ("Мотор"), Богдани Смирнової ("Її місце порожнє"), Максима Буйницького ("Перешкода").

Нагадаємо, картина Сергія Лозниці "Щастя моє" була представлена ??в травні 2010 р. в конкурсі МКФ у Каннах і вже зібрала велику колекцію призів міжнародних кінофестивалів, а також вийшла в прокат у Франції, Португалії, Німеччині, Бразилії, США та Росії.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Щастя моє" Лозниці отримав польське "Золоте гроно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі