вівторок, 30 серпня 2016 12:55

Фільм про життя вівчарів виходить у широкий прокат

Фільм про життя вівчарів виходить у широкий прокат

З 29 вересня фільм "Жива ватра" українського режисера Остапа Костюка виходить у широкий прокат. Про це повідомляє Media Sapiens.

"Жива ватра"— мистецький документальний фільм, який розповідає про життя вівчарів українських Карпат та долю традиційного ремесла на тлі сучасного світу. Ця стрічка стала результатом 10-річного дослідження режисером гуцульської культури.

"Це - фільм про людське покликання. Про щоденну працю, без вихідних і права на слабкість. Про гармонійний світ, який ми втратили, прагнучи комфорту. І дитинство, яке ми залишаємо, начепивши на себе ролі дорослих," — розповідає Остап Костюк.

Герої кінострічки — троє чоловіків різних поколінь, які мають покликання вівчарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одесити пікетували "Москву"

Ідея створення "Живої ватри" народилася в результаті спільної праці режисера Остапа Костюка та оператора Олександра Позднякова. Протягом 3 років знімальна група влаштовувала експедиції власним коштом та за допомогою друзів. На четвертий рік зйомок вони знайшли українських продюсерів та отримали фінансування від Держкіно України.

Фільм презентували на більше ніж 20 кінофестивалях світу. Його добре оцінили міжнародні критики та аудиторія міжнародних фестивалів у Цюріху, Чикаґо, Ізраїлі, Мінську, Карлових Варах, Одесі та інших.

Нагадаємо, фільм "Жива ватра" отримав приз журі на фестивалі документального кіно "ХотДокс" у канадському Торонто. Творцям вручили $4 тис.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про життя вівчарів виходить у широкий прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі