четвер, 23 липня 2020 16:01

Фестиваль високого мистецтва втретє відбудеться в Києві

Автор: facebook.com
  Третій фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage оголосив дати проведення
Третій фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage оголосив дати проведення

Третій фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage проведуть у Києві. Відбудеться на території заповідника "Софія Київська" 20-25 серпня.

Слоган цьогорічного фестивалю - "Життя триває!" Збере шанувальників музики, літератури, візуального мистецтва і театру.

"Bouquet - міський фестиваль. А місто - це не лише архітектурний ландшафт, а передусім люди, - каже організаторка заходу, засновниця Дому "Майстер Клас" Ірина Буданська. - Тому надзвичайно важливо говорити про людей, які впливають та змінюють простір і нас у ньому. Взаємозв'язок міста й жителів - про це ми хочемо говорити цього року. Саме тому обрали фокус-темою фестивалю "Місто майстрів".

За словами організаторів, ця тема спонукає до знайомства із талановитими людьми. Тими, кого ми знаємо, й тими, кого для себе відкриємо.

Звучатиме класична, сучасна академічна, джазова та експериментальна музика, яка відкриє гостям імена композиторів, педагогів, диригентів, виконавців. Театральний напрям буде представлено виставою "Бабин Яр". А візуальна програма - художніми виставками з фокусом на період шістдесятників, а також проєктами, що поєднують візуальне мистецтво з новітніми технологіями.

Відбудуться бесіди під ясенем у саду "Софії Київської", на які запрошує засновник Bouquet Kyiv Stage Євген Уткін. Новий напрям фестивалю - література - буде представлено діалогами з письменниками й інтелектуалами, видавцями й перекладачами. Ключовою подією стане поетичний марафон. Програма для дітей складатиметься з театралізованих постановок, творчих майстер-класів та освітніх інтерактивів.

Загалом у рамках Bouquet Kyiv Stage-2020 заплановано близько 40 подій, частина з яких транслюватиметься онлайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо не звучить обробка "Несе Галя воду", то ми вже не знаємо, це український твір чи ні

Символ фестивалю – букет – створив київський художник і мислитель Олександр Дубовик. Це знак багатогранності нашої культури. Символ перетину шляхів і цивілізацій, суміші інтонацій, стилів, жанрів і епох у кожному творі. За словами організаторів, Bouquet Kyiv Stage побудовано з такої кількості різноманітних подій, що кожен обов'язково знайде для себе ту, що викликає найбільшу емоцію. Захід покликаний стати місцем зустрічі киян різного віку та уподобань, задовольнити естетичні потреби кожного відвідувача і розширити горизонт його культурних смаків.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль високого мистецтва втретє відбудеться в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі