пʼятниця, 24 серпня 2018 09:10

Фестиваль "Кропивницький" буде масштабнішим: організатори везуть зірок
6

Відкриття фестивалю "Кропивницький-2017"
Фото: kropfest.com.ua
Арсен Мірзоян та Анжеліка Рудницька виступають на сцені мистецького фестивалю "Кропивницький-2017"
Вуличний театр на фестивалі "Кропивницький-2017"
Велика музична сцена фестивалю "Кропивницький"
Новий логотип фестивалю "Кропивницький"

29 серпня-2 вересня у Кропивницькому вдруге пройде Національний мистецький фестиваль "Кропивницький 2018".

Однією з центральних подій стане театральна програма. У ній візьмуть участь Театральна майстерня Ади Роговцевої, Національний театр ім. Івана Франка з моновиставою за Володимиром Винниченком "Момент кохання" з Євгеном Нищуком у головній ролі. Також приїдуть театри з Харкова, Одеси, Чернігова.

Музичну програму представлять Ансамбль класичної музики ім. Бориса Лятошинського, Національний будинок органної та камерної музики. На головній сцені на пл. Героїв Майдану виступлять Ірина Федишин, "Бумбокс", СКАЙ, Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян, Анжеліка Рудницька та інші.

Автор: kropfest.com.ua
  Арсен Мірзоян та Анжеліка Рудницька виступають на сцені мистецького фестивалю "Кропивницький-2017"
Арсен Мірзоян та Анжеліка Рудницька виступають на сцені мистецького фестивалю "Кропивницький-2017"

Цього року до програми додали ярмарок вуличної їжі, сцену вуличної музики та книжкову виставку-ярмарок провідних українських видавництв з літературною сценою. Серед письменницьких імен фестивалю - Дмитро Лазутків, брати Капранови, Дмитро Дроздов, Катерина Калитко.

Читайте також: Театр оздоблений сусальним золотом - що подивитися туристу в Кропивницькому

"Ми проаналізували минулорічний фестиваль, відгуки гостей і глядачів. Зрозуміли, що основною публікою були молодь та люди середнього віку. Цьогоріч хочемо розширити аудиторію. Тому один із днів фестивалю присвятимо дитячій програмі. Окрім цього, продовжимо дивувати – знову приїдуть виконавці і колективи, яких Кропивницький ще не бачив", – розповів нардеп та ініціатор фестивалю Олександр Горбунов.

Дитячу програму можна відвідати у третій день фестивалю, 31 серпня. У її рамках виступлять клоуни та театри для дітей. Львівський академічний театр "Воскресіння" покаже вуличну виставу "Принцеса та людожер". До пацієнтів дитячих відділень лікарень завітають відомі українські актори в образах Лікарняних Клоунів.

Автор: Facebook
  Вуличний театр на фестивалі "Кропивницький-2017"
Вуличний театр на фестивалі "Кропивницький-2017"

Цьогорічний гаслом фестивалю обрали - "Герої серед нас". Окремою програмою стане показ на великих екранах історій простих мешканців міста та області, які займають активну життєву позицію, сповідують "повсякденний патріотизм". Серед них: водій маршрутки, засновниця притулку для літніх, операційна медсестра дитячої лікарні, пес-експерт з пошуку вибухівки та зброї.

Фестиваль розширив свої локації. Центральні вулиці перетворять на виставковий простір учасників арт-пленеру, а на Фортечних валах проведуть нічний концерт-реквієм.

29 серпня — 3 вересня 2017 року в Кропивницькому відбувся Перший фестиваль "Кропивницький". У ньому взяли участь близько 500 митців.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль "Кропивницький" буде масштабнішим: організатори везуть зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі