середа, 21 вересня 2011 18:30

Фестиваль „Каштановий дім" покаже фільми молодих режисерів

 

29 вересня – 2 жовтня у Києві відбудеться VI Міжнародний фестиваль „Каштановий дім", у рамках якого буде вручено поетичну премію ім. Леоніда Кисельова та кінопремію Арсенія та Андрія Тарковських.

У перші три дні Фестиваль прийматиме столичний Будинок кіно. Тут заплановано перегляд фільмів-номінантів, презентації цікавих літературних проектів та поетичних збірок, майстер-клас від Миколи Бурляєва, актора театра і кіно, кінорежисера, виконавця ролі Івана у фільмі Андрія Тарковського „Іванове Дитинство", виступ гурту „Телері" у рамках творчого вечора „В джазі тільки дівчата" і, власне, церемонія нагородження лауреатів та переможців. Серед учасників - гості із усієї України, а також із Росії, Естонії, Канади, США.

Паралельно з літературними заходами в Будинку Кіно проходитиме показ кінофільмів – номінантів на Премію імені Арсенія та Андрія Тарковських – однієї з найважливіших сімейних традицій "Каштанового дому". Церемонія підсумує два дні переглядів фільмів-номінантів (30 вересня і 1 жовтня, вхід безкоштовний). Кінематографічна частина фестивалю постійно розширюється, цього року на суд журі прийшло півтори сотні фільмів від молодих режисерів України та Росії. Приз для молодих режисерів – це не тільки грошова премія і ексклюзивний кубок, але і можливість заявити про себе, взяти по-справжньому високу планку.

2 жовтня „Каштановий дім" перебазується до затишного арт-кафе „Очеретяний кіт" у Гідропарку. Тут відбудуться виступи бардів на березі Дніпра, поетичний марафон та урочисте закриття гарматною канонадою.

Почесні гості Фестивалю - Олександр Гордон та Марина Тарковська.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль „Каштановий дім" покаже фільми молодих режисерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі