вівторок, 09 травня 2017 15:53

Євробачення-2017: фоторепортаж з червоної доріжки та ексклюзивні коментарі учасників
43

Відкриття Євробачення-2017 у Києві: червона доріжка
Фото: Gazeta.ua
Відкриття Євробачення-2017 у Києві: червона доріжка
Відкриття Євробачення-2017 у Києві: червона доріжка
Відкриття Євробачення-2017 у Києві: червона доріжка
Відкриття Євробачення-2017 у Києві: червона доріжка

Відбулося офіційне відкриття міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017. Усі артисти та представники делегацій 42-х країн-учасниць пройшли червоною доріжкою у Києві. Цьогоріч вона розташувалася перед Маріїнським палацом та стала найдовшою в історії конкурсу – 265 метрів.

Співачка з Албанії Ліндіта Халімі зізналася, що вона закохалася в українську столицю та візитівку національної кухні - борщ. Представниця Вірменії Артсвiк на червоній доріжці розповіла, що її ім'я перекладається з вірменської як "орел". Вона виконає під час першого півфіналу 9 травня пісню Fly With Me.

"Я щасливий бути одним із наймолодших учасників конкурсу. Цей досвід допоможе мені у подальшій співочій кар'єрі. Вже вмію говорити українською: "Привіт, я з Австралії", " Борщ" та "Щасливий", – сказав представник Австралії Ісая.

Ця країна бере участь у музичній першості втретє. Композиція, яку виконає співак під час першого півфіналу, називається Don't Come Easy.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 тис поліцейських охороняють порядок біля місця проведення Євробачення

Колектив з Азербайджану вийшов на червону доріжку у сценічному образі. DiHaj представлятиме країну з піснею Skeletons. Назву гурту утворили з перші літери учасників гурту. "На конкурсі співаю про те, як важливо знайти баланс в житті", - сказала вокалістка.

Ведучі Євробачення-2017 Олександр Скічко, Володимир Остапчук та Тімур Мірошниченко прокоментували скандал навколо вартості їхніх костюмів. "Зараз на нас наші костюми. Тут прозвучала версія, що ціна кожного нашого костюму на виступах склала мільйон гривень. Це міф. Згадана сума - це вартість 13 костюмів разом зі взуттям, шкарпетками та іншими аксесуарами. Один, мабуть, коштує менше двох тисяч", - сказав Тімур Мірошниченко. Вперше в історії конкурсу, його ведуть троє чоловіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробили всі: чому на українське Євробачення пішли колосальні суми

Делегація Білорусі разом з колективом NaviBand також зявилися на червоній доріжці у сценічному образі. Вперше за історію Євробачення представники країни виконають пісню білоруською мовою. З журналістами та фанами також спілкувалися виключно білоруською.

До червоної доріжки завітала делегація Болгарії. 17-річний Крістіан Костов - наймолодший учасник цьогорічного конкурсу та один із фаворитів на думку букмекерів. "Преса широко тиражує інформацію про те, що, якщо я виграю конкурс, то розіб'ю статуетку переможця. Дякую за можливість внести ясність у цю історію. Ці слова вихопили з контексту. Звичайно, розбивати її я не стану. Мав на увазі, що у мене чудова команда, якій я дуже вдячний. Задоволений тим, що нам вдалося зробити. І було б дуже егоїстично, у разі перемоги, забрати статуетку собі. Кожен з моєї команди заслуговує отримати її частинку", - сказав співак. Його композиція назвається Beautiful Mess.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія різко відреагувала на заборону в'їзду журналістів на Євробачення

Представник Хорватії Жак Худек зізнався, що почувається у Києві, як вдома.

"Тут дуже милі, привітні люди. Складається враження, що українці завжди щасливі. З українських страв обожнюю вареники. Це моя любов. Уся кухня тут дуже смачна. Це чудово, бо я люблю попоїсти", - сказав співак.

Вперше представить свою пісню глядачам у другому півфіналі. Пісня My friend – це дует двох голосів одного виконавця.

"Знайома з ситуацією на Сході України. 2008 року у Грузії ми пережили схожий військовий конфлікт. Українці мають триматися і вірити у свою перемогу. Цей жах обов'язково закінчиться. Україна для мене, як другий дім.

Батько протягом десяти років працював тут. Українці – дуже щира та привітна нація. Ви заслуговуєте на гідне життя", - сказала грузинська співачка Тамара Гачечиладзе. Вона – учасниця багатьох національних та міжнародних фестивалів. На Євробаченні виконає композицію Keep The Faith, тобто "Збережи віру".

На відкритті вперше з'явивися португальський конкурсант Сальвадор Собрал. Пропустив перші три репетиції. Їх провела замість нього його сестра та автор конкурсної пісні Amar Pelos Dois Луїза. Через хворобу серця організатори дозволили Сальвадору приїхати пізніше.

Після проходження червоної доріжки усі делегації прибули на дах Євроклубу. Там конкурсанти отримали вітального листа від президента України Петра Порошенка.
Офіційна частина Церемонії відкриття Євробачення-2017 розпочалася хітами пісенного конкурсу. У новому аранжуванні їх виконав Національний академічний оркестр народних інструментів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спростували чутки про трирічну дискваліфікацію України на Євробаченні

"Це честь розділити радість цієї події з гостями з усього світу. Євробачення символізує єдність Європи. Ми вдячні Джамалі за те, що вона привезла це європейське пісенне змагання назад в Україну", - сказала у вітальному слові перша леді України Марина Порошенко.

"Україна приймає Євробачення на дуже високому рівні. Конкурс подорожує усіма куточками Європи і кожна країна-господарка додає до нього щось своє, робить кращим. Пишаюся тим, що Євробачення цього року проходить в Україні", - зазначив виконавчий директор конкурсу Йон Ола Санд.

"Радію, що наша країна стала частиною свята, яке щороку створює Євробачення. Завдяки цьому тисячі людей приїхали сюди, щоб на власні очі побачити Україну та Київ. Вони по-справжньому, а не через телебачення чи газети, познайомляться з українцями, нашою культурою, спробують нашу їжу. Це чудово", - сказала переможиця Євробачення-2016 Джамала.

Вечірка з нагоди відкриття конкурсу продовжилася виступом Олега Скрипки та гурту "Друга ріка". Їм акомпанували НАОНІ. На даху Евроклубу у КВЦ "Парковий" представники делегацій запустили у небо Києва 42 прапори своїх країн.

Учасники білоруського гурту NaviBand розійшлися у поглядах на те, якою мовою варто підписувати прапор країни. Артем закликав писати білоруською, щоб поширювати її, розповідати про неї світові. Але Ксенія зробила підпис "Вперед Білорусь" російською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квитки на півфінал Євробачення різко подешевшали

Український співак Діма Монатік (MONATIK) відкриє перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017", який відбудеться у вівторок, 9 травня. Артист представить англомовну версію свого хіта "Кружит" - "Spinning".

Зараз ви читаєте новину «Євробачення-2017: фоторепортаж з червоної доріжки та ексклюзивні коментарі учасників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі