неділя, 07 травня 2017 12:19

Росія різко відреагувала на заборону в'їзду журналістів на Євробачення

Росія різко відреагувала на заборону в'їзду журналістів на Євробачення
Україна заборонила в'їзд Рамілю Ситдікову, який акредитувався на Євробачення-2017..Фото:volynpost.com

У Спілці журналістів Росії вимагають втрутитися ОБСЄ та інші міжнародні організації у ситуацію із забороною на в'їзд в Україну фотокореспонденту МІА "Росія сьогодні" Рамілю Ситдікову, який акредитувався на Євробачення-2017.

Таку заяву озвучив секретар Спілки журналістів Тимур Шафір, повідомляють "РИА Новости". За його словами, відмова у в'їзді російським журналістам на територію України носить системний характер.

"Новини про те, що в черговий раз російський журналіст не був допущений на Україну, чи було внесено в "чорний список" українських властей, чи був депортований з України — потрібно підкреслити — вже давно перестали бути новинами. Це ж відноситься до затримання і депортації російського фотокореспондента Раміля Ситдікова — це не новина, це черговий факт, підтверджує те, що ніякого проходження загальноєвропейським принципам дотримання прав журналістів в Києві немає", — сказав РІА Новини секретар Союзу журналістів Росії Тимур Шафір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники Євробачення пройдуть по найдовшій червоній доріжці

Українські прикордонники не коментують відмову у в'їзді Рамилю Ситдікову.

"Безумовно, можна і потрібно вимагати реакції Мзс РФ, ОБСЄ, міжнародних журналістських організацій на це чергове порушення. На жаль, необхідно розуміти, що ці заборонні заходи носять не вибірковий, а системний характер. І вони залишаться незмінними до тих пір, поки незмінним залишається нинішній київський режим", — зазначив Шафір.

Українські прикордонники не пропустили через кордон і заборонили в'їзд в Україну на 3 роки ще двом російським журналістам, які раніше незаконно відвідували анексований Росією український Крим. Про це повідомив речник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян

Зараз ви читаєте новину «Росія різко відреагувала на заборону в'їзду журналістів на Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі