пʼятниця, 07 жовтня 2011 13:13

Джонні Депп знову повернеться до образу казкаря

Джонні Депп знову повернеться до образу казкаря

Джонні Депп, якого "Пірати Карибського моря" зробили найбільш високооплачуваним актором Голлівуду, стане продюсером і головною зіркою фільму, заснованого на біографії Теодора Гейзеля (Theodor Geisel, 1904-1991), він же - казкар доктор Сьюз, повідомляє в п'ятницю The Hollywood Reporter.

Доктор Сьюз був сином німецького пивовара-емігранта, який, залишившись без справи через сухий закон, найнявся в зоопарк і став його директором, а потім керував ще й національним парком в Спрінгфілді, штат Массачусетс. Материнське прізвище Сьюз Теодор Гейзель взяв за псевдонім ще в університеті, щоб видавати гумористичний журнал. Згодом заробляв створенням рекламних слоганів, був відомим політичним карикатуристом, під час Другої світової війни писав сценарії для пропагандистських роликів. Свою першу книгу, "На Шовковичній вулиці" (On Mulberry Street), написав в 1937 році, повертаючись на теплоході з Європи, і намагався прилаштувати в 27 видавництв - вийшло лише в двадцять восьмому. У підсумку став дитячим класиком, автором казок для маленьких дітей, для яких сам же малював ілюстрації, і книги "Місця, куди ти підеш", яку стало прийнято дарувати школярам до випускного.

За його книгами, котрі розійшлися по світу в 200 мільйонів екземплярів, ставилося безліч мультфільмів - в Радянському Союзі, зокрема, був популярний мальований фарбами по склу "Ласкаво просимо!" (1986); останньою екранізацією став "Хортон" (Horton Hears Who), що вийшов в 2008 році. У березні 2012-го має з'явитися ще один анімаційний фільм за казкою Доктора Сьюзі - "Лоракс" (The Lorax). Як і "Хортон", він буде про слонів.

Джонні Деппу вже доводилося грати казкарів: він був Джеймсом Баррі в "Чарівній країні" у Марка Форстера і Віллі Вонкою у Тіма Бертона.

У проекті, присвяченому Доктору Сьюзу, він буде ще й продюсером: виробництвом займеться його власна компанія Infinitum Nihil.

Зараз ви читаєте новину «Джонні Депп знову повернеться до образу казкаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі