четвер, 18 серпня 2011 13:41

Джеймс Паттерсон і Даніела Стіл - найбагатші письменники

Джеймс Паттерсон і Даніела Стіл - найбагатші письменники

Автор детективних трилерів Джеймс Паттерсон очолив список найбагатших письменників. Згідно з рейтингом журналу Forbes, за минулий рік він заробив 84 мільйони доларів - набагато більше, ніж роком раніше (70 мільйонів доларів).

Важливу роль у досягненні Паттерсона зіграла переорієнтація на підліткову аудиторію - нові серії франшиз "Maximum Ride" і "Witch & Wizard" за рік розійшлися мільйонними тиражами.

Друге місце в рейтингу Forbes дісталося спеціалістці по любовних романам Даніелі Стіл, на третій позиції, як і рік тому, розташувалося непотоплюваний Стівен Кінг.

Королевою молодіжної літератури залишається Стефані Майєр, незважаючи на істотне зниження доходів у порівнянні з минулим роком (41 мільйон доларів в 2010 році, 21 мільйон доларів в 2011-му).

Автор книг про Гаррі Поттера британська письменниця Джоан Роулінг (JK Rowling) не увійшла в десятку кращих - зі своїми 5 мільйонами доларів доходу вона займає у списку лише 13-е місце.

Топ-10 найбільш високооплачуваних письменників за версією журналу Forbes:

1. Джеймс Паттерсон (James Patterson) - 84 мільйони доларів;
2. Даніела Стіл (Danielle Steel) - 35 мільйонів доларів;
3. Стівен Кінг (Stephen King) - 28 мільйонів доларів;
4. Джанет Іванович (Janet Evanovich) - 22 мільйони доларів;
5. Стефані Майєр (Stephenie Meyer) - 21 мільйон доларів;
6. Рік Ріордан (Rick Riordan) - 21 мільйон доларів;
7. Дін Кунц (Dean Koontz) - 19 мільйонів доларів;
8. Джон Грішем (John Grisham) - 18 мільйонів доларів;
9. Джефф Кінні (Jeff Kinney) - 17 мільйонів доларів;
10. Ніколас Спаркс (Nicholas Sparks) - 16 мільйонів доларів.

Рейтинг Forbes складений на основі даних, наданих найбільшої в книжковій галузі дослідницькою компанією Nielsen BookScan, головним галузевим журналом Publishers Weekly, куди надходить з видавництв інформація про річні продажі, а також самими видавцями і літагентами.

Зараз ви читаєте новину «Джеймс Паттерсон і Даніела Стіл - найбагатші письменники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі