середа, 17 серпня 2011 14:34

Фінська письменниця написала книгу про негаразди в голові росіян

Фінська письменниця написала книгу про негаразди в голові росіян

16 серпня у столичні книгарні "Є"  львівське видавництво "Піраміда" презентувало документальну книгу фінської письменниці та журналістки Анни-Лєни Лаурен "У них щось негаразд з головою, в тих росіян" . Переклад українською мовою зробили за один місяць.

"Коли починала писати книгу, не думала, що когось зацікавить мій суб'єктивний погляд на  Росію. Тому я приємно вражена, що її хочуть перекладати іншими мовами, - каже фінка, -  У книжці я виписала те, що мені подобається, захоплює в Росії і те, що я ненавиджу".

Лаурен 4 роки жила в Росії. Працювала там журналістом державного фінського телебачення.

"Фінам важко зрозуміти росіян, бо ми - це раціональна лютеранська нація. Ми дуже серйозні, раціональні, в усьому шукаємо вигоду, ніколи не думаємо про емоції і почуття. Нам потрібно навчитися у росіян душевності", - каже Анна-Лєна.

Україну письменниця відвідувала раніше. Каже, що українці відрізняються від своїх сусідів.

"Ви дуже розслаблені, любите посміятися, посидіти за столом, поїсти, попити. Росіянам важливо, щоб їхня країна була великою державою, українцям же на це наплювати", - ділиться враженнями Лаурен.

Книжка має 128 сторінок. У книгарні її можна купити за 51 гривню.

"Тут є розділи присвячені політиці, ставленням авторки до чоловіків і до жінок, до алкоголю, влади, корупції у Росії, - розповідає редактор видання Василь Габор, - Книга показує, як треба сприймати сусідів – з іронією, теплом і любов'ю".

Львівська "Піраміда" планує видати дві наступні книжки Анни-Лєни Лаурен. Перша розкаже про воєнні конфлікти на Кавказі, а друга про результати кольорових революцій в Україні, Киргизстані та Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Фінська письменниця написала книгу про негаразди в голові росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі