субота, 08 вересня 2012 17:27

Держава виділить 16 мільйонів гривень на створення дитячого фільму

Держава виділить 16 мільйонів гривень на створення дитячого фільму
Це рекордна сума для українського кіно. Фото: nitrooxid.blogspot.com

На зйомки дитячого фільму "Трубач" Анатолія Матешка держава виділить 16 млн гривень — рекордну для українського кіно суму. Про це повідомила голова Держкіно України Катерина Копилова, розповідаючи ZN.UA про найбільш "безцінні" кінопроекти, запущені у виробництво.

"А з-поміж картин-претендентів на державне фінансування за результатами трьох конкурсів найдорожчим є дитячий фільм „Трубач" Анатолія Матешка. Оскільки це дитячий проект, він фінансується державою у стовідсотковому обсязі. Бюджет фільму становить 16 млн. грн", — повідомила Копилова.

А найдорожчим проектом (включаючи державне та приватне фінансування — ред.), запущеним у виробництво, є фільм Леся Саніна "Кобзарі".

"Це історія, погляд на минуле з позицій сьогодення. Виробництво цього фільму було розпочато у 2008 році, його бюджет складає близько 16,6 млн. грн", — зазначила вона.

За словами голови Держкіно, фінансування кіногалузі України на 2012 рік становить 113 млн грн на державне замовлення і 50 млн грн — на державну фінансову підтримку виробництва і розповсюдження національних фільмів. Вже в наступному році будуть спроби профінансувати вітчизняний кінематограф ще краще.

Зараз ви читаєте новину «Держава виділить 16 мільйонів гривень на створення дитячого фільму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі