пʼятниця, 23 лютого 2018 12:12

Данилко пояснив, чому українець подався на Євробачення від Білорусі

Данилко пояснив, чому українець подався на Євробачення від Білорусі
Українець Alekseev представить Білорусь на Євробаченні-2018. Фото:

Член журі національного відбору на Євробачення Андрій Данилко прокоментував вибір представника на конкурс від Білорусі. Ним став український співак Alekseev. На Євробаченні-2018 у Португалії виступить з піснею Forever ("Назавжди").

На думку Данилка, команда артиста вирішила податися на відбір до Білорусі, бо не бачила шансів на перемогу в Україні.

"Думаю, якби Алексєєв брав участь у нашому відборі, не зміг би перемогти. Занадто сильна у нас конкуренція. У Білорусі йому було зовсім просто. Кажуть, там голосували п'ять тисяч осіб, а у нас - сотні тисяч", - повідомив Андрій Данилко в інтерв'ю для "Факти.ua".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддю Нацвідбору на Євробачення-2018 звинуватили у підсуджуванні

Він відзначив, що номер співака у фіналі білоруського відбору не був переконливим.

"Алексєєв як виконавець мені подобається. Щось зворушливе в ньому є, особливо після виконання пісні "П'яне сонце", написаної Русланом Квінтою. Що стосується номера, в якому він грає "північне сяйво", я не впевнений. Мені здається, він там неорганічний. Занадто багато комп'ютерної графіки, за якою все втрачається. Це постійно відволікає", - сказав Данилко.

Сам Alekseev заявив, що вважає себе не лише українським, а й білоруським співаком.

"У Білорусі знають мою музику і пісні, ми тут часто даємо концерти. Я дуже люблю Білорусь і знаю, що Білорусь любить мою музику також", - пояснює співак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З такими композиціями не перемагають"

Правила Євробачення не забороняють, щоб країну представляв виконавець з громадянством іншої держави. Зокрема на конкурсі 1988 року від Швейцарії виступила канадська співачка Селін Діон, від Люксембургу - бельгійка Лара Фабіан. 2009-го українка Анастасія Приходько представила на Євробаченні Росію, 2015-го український співак Едуард Романюта поїхав на конкурс від Молдови.

Зараз ви читаєте новину «Данилко пояснив, чому українець подався на Євробачення від Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі