четвер, 29 листопада 2012 14:00

"Чоловіки раніше їли жінок" - огляд прем'єр 29 листопада

"Чоловіки раніше їли жінок" - огляд прем'єр 29 листопада
Кадр з фільму "Королівський роман". Фото: kinopoisk.ru

Шанувальників історичного кіно на цьому тижні чекає справжній подарунок – на екрани виходить стрічка "Королівський роман", котру відзначили на Берлінале.

Тим, кому до вподоби фільми "а-ля Тарантіно", сподобається картина "Суші гьорл", а ті, хто в захваті від "Чорного лебедя" Даррена Аронофськи оцінять фільм "Невидима". Якщо ж ви сумуєте за літом, сонцем і теплом – все це вам подарує шалена мелодрама "Джунглі".

Королівський роман

"Я люблю розпусних дівок з великими цицьками" - лаконічно характеризує свої інтереси психічнохворий король Данії Крістіан VII. Саме з такою людиною доведеться жити головній героїні цього фільму – витонченій королеві Кароліні-Матільді.

Дія фільму розгортається у ХVIII столітті в Копенгагені. Юна королева страждає через дивацтва свого чоловіка, котрий ледь не кожну ніч розважається в борделях. Вона любить читати Вальтера, музикувати та насолоджуватись красотами природи, збираючи квіти. Проте, коли при дворі з'являється лікар-інтелектуал Йоган Фрідріх Струензе, її перебування у палаці перетворюється із сумного ув'язнення на романтичну пригоду.

"Всім, хто чекає на "Анну Кареніну" та "Знедолених", просто не можна пропустити цю стрічку. Як і в згаданих фільмах – класичний сюжет тут показується по-новому. Проте, чи перевершує така версія добре розказану в оригіналі історію скандалів та інтриг – лишається питанням" – Time.

Суші гьорл

"Буде та ще нічка…" - говорить головний герой, коли бачить, що напруження під час бесіди зі своїми кримінальними друзями невблаганно наростає. Що саме він передчував можна буде побачити в самій стрічці.

В центрі сюжету – і, власне, розмови між головними героями – оголена дівчина, яка виконує роль "посуду" в еротичному суші. Люди за столом влаштовують одному зі своїх товаришів допит з приводу діамантів, котрі загадково зниклі під час їх останнього пограбування. Мовчазним свідком всього цього лишається дівчина на столі.

"Фільм справляє сильне враження завдяки зловісному та добре закрученому сюжетові, проте надмірна жорстокість лишає не дуже приємний присмак" – Variety.

Невидима

"Ґвалтування, калічення, розрізання вен не означає, що ти розумієш свого персонажа" - пояснюють головній героїні її нову роль. Тому, як дівчина вживалась в свого персонажа і присвячена ця картина. Психічні зриви, безсоння, істерики – все це доведеться їй пережити під час репетицій. По натурі вона звичайна сором'язлива "тихоня", через що друзі й прозвали її "Невидимою". При цьому її сценарний образ – кардинально протилежний їй самій.

"Незважаючи на серйозну режисерську та акторську роботу, цій добре знятій психосексуальній драмі не позбавитись тавра такого собі "німецького "Чорного лебедя" - Variety.

Джунглі

"Чоловіки раніше їли жінок – фарширували бігуді і жарили" - розповідає своїй жінці під час романтичної вечері чоловік. Стрічка розповідає про кризу подружніх відносин Марини та Сергія, котрі почали сваритись буквально з будь-якого приводу. При цьому ні про які компроміси і не йдеться. Доля розпорядилась так, що саме в цей період їх життя вони опиняються на тропічному острові, де живе плем'я канібалів. Для того, щоб врятуватись, їм доводиться об'єднати зусилля і забути про взаємні образи.

"Цю спробу наших кінематографістів створити комедію для широкого глядача не можна назвати провалом. Однак вона переповнена моментами, коли відчуваєш безпорадність сценаристів" – Новая газета.

Ти і я

"Чи є в цьому світі, хоч якесь місце, де б мене ніхто не діставав?" - мимоволі викрикує головній герой стрічки, коли його знаходять в його схованці. Чотирнадцятилітній інтроверт Лоренцо втомився від своїх батьків, друзів, родичів та вирішив потайки від них прожити в підвалі тиждень, лишившись на самоті зі своїми книжками та музикою. Проте схованку хлопця викриває його сестра, з якою він тепер вимушений проводити весь цей час. Однак саме спілкування з нею підвело межу під його дитинством і відкрило дорогу в доросле життя.

"Бертолуччі повернувся в режисерське крісло після затяжної паузи з гідною роботою. Проте ця стрічка не повідала нічого нового в темі юнацької самотності та збентеження, які часто досліджувались на широких екранах" – The Hollywood Reporter.

Бункер

"Коли кохати легко – довіра може стати смертельною" - проголошує слоган фільму. Ця сентиментальна стрічка розповідає історію кохання відомого диригента та офіціантки. Проте після перших романтичних зустрічей починають лізти "скелети з шафи". Так, дівчина дізнається, що незадовго до їх зустрічі він розірвав відносини зі іншою жінкою. Після цього вона загадково зникла. Саме з цим дивним зникненням вона і пов'язує незвичайні події, що відбуваються в його домі.

"Чудова атмосфера, кілька класних сюжетних поворотів і сама історія, яка виходить за рамки типової байки про дім з привидами. Фільм не можна назвати ідеальним – окремі епізоди викликали просто-таки обурення, проте, як виявилось, це був єдиний спосіб спрямувати сюжет в необхідне русло" – The Film Reel.

Конвой

"Була б моя воля, я б усіх тут під асфальт закатав" - ця фраза армійського капітана – головного героя стрічки – є ледь не його кредом, адже ненависть до людей, місця, де він живе, та своєї епохи проявляється в кожній його дії. Сюжет розповідає про те, як він під конвоєм доправляє солдата-дезертира. По дорозі їм доводиться провести в Москві одну добу. Протягом цього короткого дня капітан та солдат стають друзями і останній змушує головного героя кардинально змінити своє ставлення до навколишнього світу.

"Сцен насильства в фільмі так багато, що вони загрожують перетворити стрічку на комікс або треш-хорор. Тож, автору картини вартувало великих зусиль залишитись в полі художнього кіно. В цьому йому допомогла музика і робота оператора, хоча б якими недосконалими вони не були" – Искусство кино.

Зараз ви читаєте новину «"Чоловіки раніше їли жінок" - огляд прем'єр 29 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі