вівторок, 19 березня 2013 14:15

Цього року на екрани вийде 20 фільмів українського виробництва

Цього року на екрани вийде 20 фільмів українського виробництва

В українському прокаті у 2013 році очікується справжній прорив. Заплановано вихід на широкі екрани багатьох вітчизняних фільмів найрізноманітніших жанрів, пише сайт видання "Дзеркало тижня".

На екрани України цього року повинні вийти двадцять вітчизняних художніх фільмів різних жанрів. Про це виданню повідомили у Держкіно України. Однією з найбільш очікуваних прем'єр є фільм Віктора Андрієнка "Іван Сила". Проект позиціонується як дитячий, просвітницький, історичний. В основі стрічки - історія знаменитого силача Івана Фірцака, який у 18 років став артистом цирку і побував на всіх континентах, вражаючи публіку неабиякими фізичними здібностями. Прем'єра запланована на літо-осінь.

На кінець 2013-го - початок 2014-го запланований вихід фільму "Параджанов" - біографії знаменитого режисера Сергія Параджанова. Серед вітчизняних кінопрем'єр значиться також фільм російського режисера Олексія Германа-молодшого "Під електричними хмарами". З українського боку над фільмом працювали близько восьми десятків творців, серед яких актори Ігор Мірошниченко, Вікторія Варлей і Віра Климовецька.

Восени-взимку повинна відбутися прем'єра кіносповіді "Святитель-хірург". Раніше фільм про життя Святителя Луки (Валентина Войно-Ясенецького) називався "Діамантовий хрест", і над ним працював режисер і художник Сергій Маслобойщиков. Однак після ідеологічних розбіжностей з російською стороною він відмовився від участі в проекті. На даний момент очевидно, що до цієї прем'єри буде прикута увага церкви.

Телеведучий і історик Марк Гресь написав сценарій для стрічки режисера-дебютанта Віталія Потруха "Втрачене місто". В одній з ролей знявся телеведучий Андрій Джеджула. Знімалися також Сергій Романюк, Ірина Новак. Актори характеризують стрічку як "фільм типу фентезі". Відомий актор і кінорежисер Анатолій Матешко готує для прокату ще один дитячий український фільм - "Сурмач". Історія оповідає про юного музиканта Колю Соколова, що зіткнувся з підступами дорослого життя - заздрістю, конкуренцією.

В українському прокаті 2013-го, за рішенням Держкіно, очікуйте також художні фільми: "Гамер", "Люби мене" і багато інших. Будуть й анімаційні фільми: "Микита-кожум'яка", "Хто боїться дядечка Бабая?".

Зараз ви читаєте новину «Цього року на екрани вийде 20 фільмів українського виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі