субота, 08 жовтня 2011 15:19

Через дружину Януковича акторам театру не дозволили оголитися на сцені?

Через дружину Януковича акторам театру не дозволили оголитися на сцені?

7 жовтня в рамках 18-го фестивалю "Зірки світового балету" у Донецьку виступив театр "Київ модерн-балет". Його актори показали два одноактних спектаклі: постановку за мотивами п'єси Гібсона "Двоє на гойдалках" і міні-балет "In PIVIO veritas". Засновник театру Раду Поклітару перед початком виступу поспілкувався з пресою.

"В Парижі мене назвали неокласиком, але я постійно невпевнений, починаючи постановку з нуля. Я боюся втратити почуття невпевненості, треба крокувати, крокувати... А природа вибере. Ти стукаєш в глуху стіну, сподіваючись йти в мистецтві вперед. Комусь це вдається, комусь ні", - сказав хореограф.

Поклітару підкреслив, що "Зірки світового балету" є найголовнішою подією балетного життя України і зазначив, що фестиваль проходить на світовому рівні. А найяскравішою подією "Зірок" в нинішньому році хореограф назвав виступ колег з Національного театру Чехії. Але хореографа здивував той факт, що чеським танцівникам, які привезли на фестиваль спектакль-мініатюру "Сон Марії", в Донецьку не дозволили оголитися.

"У фіналі "Сну Марії" чоловіки залишаються перед Марією повністю оголеними. На відкритті фестивалю в Києві 30 вересня так і було, а в Донецьку на артистів одягли труси. Не розумію, навіщо образили донецьких глядачок?" - сказав Поклітару про виставу режисера Петра Зускі.

"По-моєму це святенництво, - сказав він про донецьке коригування авторського задуму. - Жодна жінка не мріє, увійшовши в спальню, побачити там чоловіка в трусах".

Варто зауважити, що 18-ий сезон "Зірок світового балету" наповнений модерном. Але не всі донецькі глядачі виявилися однаково "просунуті" для його сприйняття. "Король танцю" Володимир Малахов на відкритті фестивалю також показав уривок з сучасної вистави, і назвав реакцію донецької публіки на свій виступ "напрочуд млявою".

"Сон Марії" викликав у аудиторії скоріше приємний шок, хоча серед вигуків "Браво!" можна було почути чийсь одинокий крик "Ганьба!".

Як відомо, на відкритті фестивалю в Донецьку була присутня його незмінна патронеса Людмила Янукович, прихильниця класики. Два роки тому пані Янукович покинула зал для глядачів Донецького драмтеатру до закінчення комедії "Ladies night. Тільки для жінок", в якій демонструвався чоловічий стриптиз. Очевидно, організатори побоялися образити естетичні смаки першої леді і саме тому відцензурували балет Зускі.

Зараз ви читаєте новину «Через дружину Януковича акторам театру не дозволили оголитися на сцені?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі