вівторок, 02 лютого 2021 14:34

Чарлі Чаплін вперше з'явився в кіно

Чарлі Чаплін вперше з'явився в кіно
У короткометражці 1914-го "Заробляти на життя" Чарлі Чаплін зіграв шахрая. Тоді ще не придумав образ волоцюги. Носив великі вуса та циліндр. Фото: Silent Locations

2 лютого 1914 року вийшов фільм "Заробляти на життя" - перший, у якому головну роль втілив Чарлі Чаплін. Німа комедія триває 15 хв.

Шахрай позичає в друга-журналіста гроші на подарунок для дівчини. Також претендує на роботу в редакції, краде в журналіста камеру зі знімками автокатастрофи та намагається продати, за сюжетом.

Чаплін жалівся, що зі стрічки вирізали найкращі його сцени. Згодом режисер Генрі Лерман зізнався, що зробив це навмисно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організував "Червону руту", цілувався з Плісецькою - чим запам'ятався Сергій Проскурня

У "Заробляти на життя" Чаплін носив великі вуса та циліндр. Його знаменитий персонаж волоцюги з'явиться наступного року у фільмі "Дитячі автомобільні перегони". Чаплін активно використовував прийоми пантоміми й буфонади. З 1920-х у його творчості були теж значно серйозніші соціальні теми.

1999 року Американський інститут кіномистецтва поставив Чапліна на 10-те місце в списку 100 найбільших зірок кіно за 100 років серед чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Чарлі Чаплін вперше з'явився в кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі