середа, 06 лютого 2013 13:26

"Буде розуміти й співпереживати, але не більше" - Бригинець про нового міністра культури

"Буде розуміти й співпереживати, але не більше" - Бригинець про нового міністра культури
Олександр Бригинець. Фото: glavcom.ua

Президент України Віктор Янукович призначив на посаду міністра культури Леоніда Новохатька, який до цього був заступником голови Київської міськдержадміністрації. Такий указ у вівторок опублікований на сайті президента.

У червні 2010 року Новохатько був призначений заступником голови Київської міської державної адміністрації. Перед тим був заступником гендиректора інформаційної агенції "Укрінформ".

"Йому пощастило, що саме його використали, щоб відволікти від того, що відбувалось у перший день нової сесії у Верховній Раді. Півтора місяці не могли призначити й саме сьогодні треба було. Хорошого міністра у поганому Кабінеті Міністрів просто не може існувати. Ми бачили, як умить були спалені хороші пориви у Тігіпка. Нічого суттєво ні покращити, ні погіршити не зможе. Щоб у країні був хороший міністр культури, прем'єр-міністр має як мінімум вміти говорити українською, а президент відрізнити Ахмєтова від Ахматової", - зазначив народний депутат Олександр Бригинець.

Згідно податкової декларації 2011-го заробив 275 тисяч гривень, має дві квартири - 134 кв метри та 155 кв м, садовий будинок у 28 кв метрів і автівку "Шкода фабія" 2003-го року. Є доктором історичних наук, професором, заслуженим діячем науки і техніки. Одружений, має доньку та внука.

Також, Бригинець зауважив, що не раз мав справу з Новохатьком і вони завжди знаходили спільну мову.

"Безумовно, має великий досвід і як партійний чиновник, і як культурний, і як медійний. Чудово знає про всі проблеми культури і безумовно є кращої кандидатурою, ніж якась телеведуча чи співачка. Він був куратором гуманітарних питань у КМДА, то не раз мав з ним справу. Завжди знаходили порозуміння у вирішенні проблем, але ніяких конкретних дій не було. Від нього не залежало рішення. Так буде і зараз: буде розуміти й співпереживати, але не більше", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «"Буде розуміти й співпереживати, але не більше" - Бригинець про нового міністра культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі