середа, 06 червня 2012 09:57

Біля Ялти створять штучні рифи для мідій та риб

Біля Ялти створять штучні рифи для мідій та риб
Фото: crimeahouses.com.ua

Біля берегів Ялти будуть створені штучні рифи з затоплених кораблів і інших великих об'єктів. Про це УНН повідомили в Курортно-інформаційному центрі.За словами члена громадської організації "Аквасфера" Ігоря Зоріна, в акваторії Массандрівського пляжу планується створити штучні рифи, які в майбутньому стануть місцем проживання колоній мідій та риб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Феодосією на берег викидає "порізаних" дельфінів

"Це те, що працює в Чорному морі. Ми маємо достатньо багато занурень на рік і бачимо, яка тут вода і скільки живності знаходиться навколо затоплених великих об'єктів ", - підкреслив Зорін.

За його словами, в акваторії Массандрівського пляжу раніше мешкали великі колонії мідій, які є природними санітарами моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дельфіни перебралися з Ялти в Кирилівку

"На жаль, останнім часом їх стало менше. Коли будуть створені штучні рифи, цим мідіям буде, де жити", - уточнив експерт.

Процедура створення штучного рифа вимагає значних грошових вкладень, тому ініціатори звертаються в судноплавні компанії з проханням затопити в бухті старі буксири та баржі, що прийшли в непридатність. Вперше штучні рифи були побудовані в акваторії Ялтинського міського пляжу. Зараз таких місць вже близько десяти, вони розташовані на глибині від 12 до 20 метрів і, як відзначають місцеві дайвери, в цих районах спостерігаються великі скупчення морських мешканців.

Зараз ви читаєте новину «Біля Ялти створять штучні рифи для мідій та риб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі