середа, 25 січня 2012 15:36

"Балканські музиканти мають змусити слухачів бити склянки об підлогу"

"Балканські музиканти мають змусити слухачів бити склянки об підлогу"

30 січня у столичному клубі "Crystal Hall" відбудеться двогодинна музична битва між народними духовими оркестрами "Boban I Marko Markovic Orkestar" із Сербії та румунами "Fanfare Ciocarlia". Обидва гурти грають музику балканських циган. Кращий колектив вечора визначать глядачі своїми оплесками і підтримкою. Квитки коштують 350 гривень.

"Аби перемогти у музичній битві, музиканти мають грати музику, що йде від серця. Якщо музиканта рве, то і глядачів порве, - каже лідер столичного гурту "Топоркестра" Сергій Топор. Його колектив грає балканську і циганську музику, є постійним учасником київських змагань балканських оркестрів. - Якщо підемо на рибалку і нічого не зловимо, хіба через це засмучуватися? На рибалку треба йти пити горілку і відпочивати. Так само і тут. На балканській вечірці музиканти обов'язково мають довести публіку до шаленства, щоб вона почала бити об підлогу склянки. А потім заплатила і за посуд, і за музику, і за замовлення. Бійка і міліція обов'язкові. Завжди знайдуться люди в залі, які теж захочуть взяти участь у битві, але не так музично, як спортивно".

"Boban & Marko Markovic Orkestar" - це 15 музикантів. Вони стали популярними після виконання музики до фільмів серба Еміра Кустуріци "Арізонська мрія" та "Підземелля". 10 років поспіль вигравали у найбільшій на Балканах музичній битві духових оркестрів на фестивалі у сербському селі Гуча. "Fanfare Ciocarlia" - колектив з села на румунсько-молдовському прикордонні. Вони не користуються нотами і грають на старих побитих трубах.

Зараз ви читаєте новину «"Балканські музиканти мають змусити слухачів бити склянки об підлогу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі