понеділок, 27 серпня 2012 17:05

Антон Санченко 10 років не міг видати першу книжку

Автор: Фото: avtura.com.ua
 

"Першу книжку мою було видано у віці, коли Пушкіна вже застрелили на дуелі. І нехай вас не вводить в оману оце безособове "було видано", бо сам і видав. До того ж — на позичені гроші", - пише Антон Санченко про російськомовну збірку оповідань "Вызывной канал"  у новій книжці "Самовчитель графомана". Письменник розказав про свій літературний досвід і дав підказки письменникам-початківцям, як видати першу книжку.

"У виданні йдеться про шлях текстів до читача, - каже автор. - Вони іноді доволі довгі. Першу книжку я писав, а потім намагався видати років з десять. Успіху досі не відчув. Відчув певний прогрес. У "самовчителі" є рекомендація - заповнювати через певний тривалий час, скажімо, десять років, своєрідну анкету, на кшталт маркетингового аналізу у стратегічному плануванні. Якщо навіть відбулися непомітні зміни, то коли порівнюєш, як було і як стало - розумієш, що є привід для оптимізму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Івано-франківських письменників зібрали під однією обкладинкою

Книжка ілюстрована коміксами. Вийшла одночасно у паперовому і електронному форматах.

"Невдача і поразка - різні речі, - продовжує Санченко. - Поразка - це коли людина опустила руки й пішла пити горілку в гастрономі на Пушкінській. А там давай розповідати, які всі погані і як все погано, попутно пліткуючи про тих, в кого щось вийшло. А невдача - це коли спробував, не вийшло, треба спробувати інакше. У мене таких спроб вистачило на цілу книжку. Що б не було, не бачу приводів для відчаю. Втираю соплі рукавом і починаю спочатку. Письменникам початківцям раджу робити усі помилки, які робив сам. Бо на чужих ніхто нічого не навчиться. Найпоширеніша помилка молодих письменників - думати, що видавці зацікавляться твоїми текстами, варто їх вивалити десь в інтернеті. Є речі, які автор має зробити сам. Відіслати свій рукопис власноручно, наприклад".

Зараз ви читаєте новину «Антон Санченко 10 років не міг видати першу книжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі