вівторок, 19 вересня 2006 19:36

Ахметова зобразили на іконі (фото)

Донецький художник Михайло Кушнір вирішив написати величезне полотно, де зобразив 288 відомих людей, а в центрі виписав Богородицю. На суд глядачам картину "Це ми, Пресвята Богородице" виставлять 20 вересня у Донецькому краєзнавчому музеї.

Знайти Ахметова серед інших відомих діячів України та Донецька не так вже й просто. Але якщо придивитися, то найбагатшу людину України можна помітити праворуч у другому ряду.

Цікаво прослідкувати своєрідну ієрархію на полотні. Так, найважливішими постатями після Богородиці, на думку автора, виявилися Шевченко і Стус (за розміром вони однакові).

А Ахметова поставили в один ряд із Ярославом Мудрим, Довженком та Параджановим. Також склали йому цікаву компанію Богдан Хмельницький, Леся Українка з Іваном Франком та Григорій Сковорода.

При цьому В"ячеслав Чорновіл (хоча судити тяжко) чомусь опинився у нижньому ряду.

Звичайно, можна побачити й іншу логіку розташування визначних постатей в українській історії: не вертикальну, а горизонтальну, тобто від минулого до майбутнього, де Ахметов – одне із "найсвіжіших" облич.

На зауваження про аналогію даної картини з відомим полотном російського художника Іллі Глазунова, автор сказав, що групові портрети були ще у Древній Русі та Древній Греції і вважає себе продовжувачем традицій скоріше Мікеланджело, ніж кремлівського іконописця, повідомляє TabloID.

Зараз ви читаєте новину «Ахметова зобразили на іконі (фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі