неділя, 07 січня 2018 09:10

Запечене м'ясо на Різдво: три оригінальні рецепти

Запечене м'ясо обов'язково має бути на різдвяному столі. Щоб зробити його по-новому, потрібно не боятися пробувати щось оригінальне. Додавши кориці чи імбиру, можна отримати незабутній аромат, а від фруктів - солодкуватий присмак.

Запечене м'ясо з медом та корицею

Автор: lady.tochka.net
 

Інгредієнти :

1,5 кг свинини (шия, грудинка)

2 ст. л олії

2 ст. л гірчиці

1 ч. л коріандру

0,5 ч. л чорного перцю горошком

для маринаду:

2 цибулини

4 зубки часнику

1 паличка кориці

1 ст. ложка меду

1 лимон

3 ст. л яблучного оцту

2 шт. лаврового листа

0,5 ч. л чорного перцю горошком

3 ст. л солі

0,7 л мінеральної (лужної) води.

Приготування:

У гарячу воду (але не окріп) покласти півчайної ложки чорного перцю горошком, лавровий лист, корицю, сіль, провари 3-4 хвилини і охолодити.

Крупно прізати цибулю і лимон, а часник дрібно. Додати в маринад цибулю, часник, оцет, лимон, мед і мінеральну воду. Отриманим маринадом залити м'ясо і залишити в холодильнику на 1-2 доби.

Дістати м'ясо з маринаду, обсушити його паперовим рушником і полити гірчицею. Викласти м'ясо в форму для випікання, полити олією і невеликою кількістю маринаду, а потім посипати перцем і коріандром.

Випікати м'ясо під кришкою або під фольгою в розігрітій до 200 ° С духовці протягом 1 години. Потім зняти кришку, зменшити температуру до 170 ° С і готувати ще 1-1,5 години. Періодично поливати м'ясо соком, що виділився і маринадом.

Запечене м'ясо викласти на блюдо, нарізати порційними шматочками і подавати до столу з овочами і зеленню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 вишукані новорічні страви, які легкі в приготуванні

Свинина з начинкою з ківі і груш

Автор: povarixa.ru
 

Інгредієнти:

1-1,2 кг свинячої корейки

півсклянки сухого білого вина

сіль і мелений чорний перець

для начинки:

2 тверді груші

2 міцних ківі

4 скибки білого хліба

половинка невеликого лимона

2 ст. л вершкового масла

Приготування

З хліба видалити кірки, м'якоть покришити на деко і підсушити в духовці 10-15 хвилин при температурі 120.

З фруктів зняти шкірку, у груші видалити серцевину. Нарізати їх дрібними кубиками і скропити лимонним соком.

На середньому вогні розігріти на сковороді вершкове масло, викласт ківі та груші. Помішуючи, обсмажити 3-4 хвилини.

Викласти фрукти в миску і перемішати з підоспілими хлібними крихтами.

Промиту і добре обсушену свинячу корейку майже розрізати на дві частини по товщині, не доходячи до краю 15-25 мм.

"Відкрити" корейку, на одну половину рівно викласти начинку, накрити другою. Розрізи закріпити дерев'яною зубочисткою.

У сковороду, куди поміститься весь шматок, налити на 15 мм олії і перегартовувати його на сильному вогні.

На цьому ж вогні обсмажити свинину по 2 хвилини з кожного боку.

Покласти корейку в форму для запікання і поставити в духовку, яка вже нагрілася до 200 °.

Через 50 хвилин зменшити температуру до 180 °, полити м'ясо вином - і залишити в духовці ще на 20 хвилин.

Запечена свинина в пиві з ананасами

Автор: lady.tochka.net
 

Інгредієнти:

2 кг свинини (задня частина)

2 склянки світлого пива

300 г консервованого ананаса (кільцями)

3 ст. л топленого вершкового масла

1 ч. л цукру

1 ст. л борошна

1 ч. л меленого імбиру

1 ч. л гвоздики

2 ч. л спецій для м'яса

сіль за смаком.

Приготування:

М'ясо промити і викласти в каструлю.

Залити м'ясо пивом, додати половину спецій і посолити. На великому вогні довести до кипіння, потім зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 1 годину.

Вийняти м'ясо з каструлі і дати йому трохи охолонути.

По поверхні м'яса зробити надрізи у вигляді ромбів. У кожен вставити по бутону гвоздики. Загорнути м'ясо у фольгу.

Запікати в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 30-40 хвилин.

Для соусу на вершковому маслі обсмажити борошно до золотистого кольору. Потім додати цукор, ананаси, імбир, що залишилися спеції для м'яса і трохи солі.

Налити сік з ананасів (не більше півсклянки) і кип'ятіть ще 10 хвилин.

З запеченого м'яса зняти фольгу, полити соусом і викласти зверху шматочки ананаса.

Запікати в духовці ще 20 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Запечене м'ясо на Різдво: три оригінальні рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі