Запечене м'ясо обов'язково має бути на різдвяному столі. Щоб зробити його по-новому, потрібно не боятися пробувати щось оригінальне. Додавши кориці чи імбиру, можна отримати незабутній аромат, а від фруктів - солодкуватий присмак.
Запечене м'ясо з медом та корицею
Інгредієнти :
1,5 кг свинини (шия, грудинка)
2 ст. л олії
2 ст. л гірчиці
1 ч. л коріандру
0,5 ч. л чорного перцю горошком
для маринаду:
2 цибулини
4 зубки часнику
1 паличка кориці
1 ст. ложка меду
1 лимон
3 ст. л яблучного оцту
2 шт. лаврового листа
0,5 ч. л чорного перцю горошком
3 ст. л солі
0,7 л мінеральної (лужної) води.
Приготування:
У гарячу воду (але не окріп) покласти півчайної ложки чорного перцю горошком, лавровий лист, корицю, сіль, провари 3-4 хвилини і охолодити.
Крупно прізати цибулю і лимон, а часник дрібно. Додати в маринад цибулю, часник, оцет, лимон, мед і мінеральну воду. Отриманим маринадом залити м'ясо і залишити в холодильнику на 1-2 доби.
Дістати м'ясо з маринаду, обсушити його паперовим рушником і полити гірчицею. Викласти м'ясо в форму для випікання, полити олією і невеликою кількістю маринаду, а потім посипати перцем і коріандром.
Випікати м'ясо під кришкою або під фольгою в розігрітій до 200 ° С духовці протягом 1 години. Потім зняти кришку, зменшити температуру до 170 ° С і готувати ще 1-1,5 години. Періодично поливати м'ясо соком, що виділився і маринадом.
Запечене м'ясо викласти на блюдо, нарізати порційними шматочками і подавати до столу з овочами і зеленню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 вишукані новорічні страви, які легкі в приготуванні
Свинина з начинкою з ківі і груш
Інгредієнти:
1-1,2 кг свинячої корейки
півсклянки сухого білого вина
сіль і мелений чорний перець
для начинки:
2 тверді груші
2 міцних ківі
4 скибки білого хліба
половинка невеликого лимона
2 ст. л вершкового масла
Приготування
З хліба видалити кірки, м'якоть покришити на деко і підсушити в духовці 10-15 хвилин при температурі 120.
З фруктів зняти шкірку, у груші видалити серцевину. Нарізати їх дрібними кубиками і скропити лимонним соком.
На середньому вогні розігріти на сковороді вершкове масло, викласт ківі та груші. Помішуючи, обсмажити 3-4 хвилини.
Викласти фрукти в миску і перемішати з підоспілими хлібними крихтами.
Промиту і добре обсушену свинячу корейку майже розрізати на дві частини по товщині, не доходячи до краю 15-25 мм.
"Відкрити" корейку, на одну половину рівно викласти начинку, накрити другою. Розрізи закріпити дерев'яною зубочисткою.
У сковороду, куди поміститься весь шматок, налити на 15 мм олії і перегартовувати його на сильному вогні.
На цьому ж вогні обсмажити свинину по 2 хвилини з кожного боку.
Покласти корейку в форму для запікання і поставити в духовку, яка вже нагрілася до 200 °.
Через 50 хвилин зменшити температуру до 180 °, полити м'ясо вином - і залишити в духовці ще на 20 хвилин.
Запечена свинина в пиві з ананасами
Інгредієнти:
2 кг свинини (задня частина)
2 склянки світлого пива
300 г консервованого ананаса (кільцями)
3 ст. л топленого вершкового масла
1 ч. л цукру
1 ст. л борошна
1 ч. л меленого імбиру
1 ч. л гвоздики
2 ч. л спецій для м'яса
сіль за смаком.
Приготування:
М'ясо промити і викласти в каструлю.
Залити м'ясо пивом, додати половину спецій і посолити. На великому вогні довести до кипіння, потім зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 1 годину.
Вийняти м'ясо з каструлі і дати йому трохи охолонути.
По поверхні м'яса зробити надрізи у вигляді ромбів. У кожен вставити по бутону гвоздики. Загорнути м'ясо у фольгу.
Запікати в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 30-40 хвилин.
Для соусу на вершковому маслі обсмажити борошно до золотистого кольору. Потім додати цукор, ананаси, імбир, що залишилися спеції для м'яса і трохи солі.
Налити сік з ананасів (не більше півсклянки) і кип'ятіть ще 10 хвилин.
З запеченого м'яса зняти фольгу, полити соусом і викласти зверху шматочки ананаса.
Запікати в духовці ще 20 хвилин.
Коментарі