середа, 18 грудня 2019 23:25

Різдвяне печиво: 15 ідей приготування солодощів
15

Фото: idei-dekoru.com

Піпаркукас – це традиційне "різдвяне" печиво, яке прикрашає столи мешканців Швеції, Фінляндії, Латвії та Естонії. В перекладі означає "перчене печиво".

Випічка отримала цю назву через великий вміст у рецептурі перцю, імбиру та інших прянощів. Її випікає у формі ангелів, ялинок, зірок, а опісля також прикрашають ним ялинки.

Різдвяне печиво

Інгредієнти:

мед - 150 мл

масло вершкове - 75 г

цукор - 1/2 склянка

яйця - 1 шт.

сода - 1 ч. л.

борошно - 300 г

кориця, імбир, кардамон, мускатний горіх, коріандр, гвоздика, чорний перець горошком - 2,5 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пухнасті мишки: 15 способів прикрашання закусок на Новий рік

Приготування:

Змішати по чайній ложці кожної із перерахованих спеції та 5 горошків чорного або духмяного перцю. Подрібнити усе в кавомолці.

Вимішати мед із прянощами, цукром і маслом. Прокип'ятити суміш 2 хв.

До гарячої медової маси додати половину борошна. Добре вимішати.

Охолодити суміш, а потім додати яйце, соду і решту борошна.

Розкачати тісто до утворення пласту товщиною 0,7 см і вирізати фігурки формами.

Випікати при температурі не більшій 180 градусів протягом 15 хв.

Солодощі – універсальний подарунок. Їх люблять всі діти і дорослі. Тому вони підходять в якості презенту для будь-якого свята. А враховуючи те, що краще цукерок можуть бути лише красиво подаровані цукерки.

Їдеї як це зробити зібрані у статті.

Зараз ви читаєте новину «Різдвяне печиво: 15 ідей приготування солодощів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі