понеділок, 14 жовтня 2024 14:46

Кава в зернах чи мелена: поради професіонала, що обрати справжньому кавоману

Кава в зернах чи мелена: поради професіонала, що обрати справжньому кавоману
Зернова чи мелена: яку каву обрати для найкращого смаку популярного напою Фото: pinterest

Для справжніх поціновувачів кави важливо обрати не лише улюблений смак, але й правильний формат напою. Кава в зернах та мелена мають свої переваги та особливості, які можуть суттєво вплинути на аромат і смак кожної чашки.

Національний чемпіон і бронзовий переможець міжнародних змагань із приготування кави у джезві Іван Білоусов, менеджер компанії Idealist Coffee Co., розповів, яку каву краще обрати - в зернах чи мелену, а також, як її зберігати.

Що краще: кава в зернах чи мелена

Кава в зернах зберігається набагато довше, ніж мелена. Мелену каву рекомендується спожити протягом двох тижнів – одного місяця. А каву в зернах можна спокійно зберігати протягом 12-18 місяців від дати виробництва, та все ж спожити її краще протягом перших 5 місяців від дати обсмаження. Іван рекомендує зберігати каву в зернах і змелювати її безпосередньо перед приготуванням, тоді ви отримаєте яскравіший та унікальніший смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранковий лайфхак для тих, хто не спав усю ніч: що таке "кавовий сон" і як він працює

Як зберігати каву

Зберігати каву потрібно в закритих герметичних ємностях у недоступному для сонячних променів і світла місцях. Найкраще для цього підійдуть темні герметичні банки або оригінальне паковання.

Якщо це кава в пачках 100 або 250 грамів, то вони найчастіше матимуть стрічку-застібку, яка герметично закриватиметься. Такі пачки також мають клапан, який допомагає під час зберігання кави випускати газ із пачки всередині і не пропускати кисень, який негативно впливає на кавові зерна.

Кава, контактуючи з киснем, окислюється і поступово вивітрюється, втрачаючи летючі смако-ароматичні сполуки.

Приготувати вдома смачну розчинну каву, яку подають у кав'ярні, доволі просто. Треба знати всього кілька правил.

Є кілька простих рецептів напоїв, які можете спробувати з вашими новими навичками приготування розчинної кави. Обидва рецепти не потребують дорогого обладнання з кав'ярні - лише блендер, деякі спеції і ваше улюблене горнятко.

Зараз ви читаєте новину «Кава в зернах чи мелена: поради професіонала, що обрати справжньому кавоману». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі