вівторок, 15 жовтня 2024 02:20

Як нагострити тертку підручними засобами - прості лайфхаки

Як нагострити тертку підручними засобами - прості лайфхаки
Тертку іноді доводиться гострити. Фото: rbc.ua

Кухонна тертка може затуплюватися, що стає справжньою перешкодою в приготуванні улюблених страв.

Однак, є кілька простих і ефективних способів її нагострити в домашніх умовах. Одним із них поділилась в Instagram блогерка і професійний кухар під ніком Thisoldbaker.

"Усе, що вам потрібно зробити, це взяти алюмінієву фольгу і провести нею по краях", - радить вона.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений This Old Baker (@thisoldbaker)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три дієві способи, які відмиють до блиску кухню від застарілого жиру

Цей простий метод дозволяє не лише відновити гостроту тертки, але й очистити її від залишків, які накопичуються з часом. Фольга здатна знімати дрібні забруднення і підточувати краї тертки. Це дозволяє ефективно нарізати інгредієнти без зайвих зусиль.

"Просто слідкуйте за своїми пальцями, будьте обережні", - додає блогерка.

Знають, як легко наточити тертку й кухарі ресторану Milkwood Restaurant. У відео на YouTube вони рекомендують інші способи. Зокрема, - використання наждачного паперу.

Невеликими листами наждачки можна ефективно заточувати краї тертки, особливо в складних ділянках з дрібними зубцями.

Окрім того, допомогти може алмазний напилок. Ним можна заточити кожен отвір тертки окремо. Це забезпечить максимально точний результат. Такий спосіб особливо корисний, якщо тертка має дрібні зубці або унікальні отвори для різних типів нарізки.

Ще одним ефективним способом нагострити тертку називають використання нижньої частини керамічної чашки. Справа в тому, що кераміка може діяти як мікроточилка для металевих поверхонь тертки.

Відчистити кухонну плиту, особливо решітку та ручки, досить важко. А якщо ігнорувати своєчасне чищення, то позбутися забруднень з часом буде ще складніше.

Для чищення досвідчені господині рекомендують використовувати народні способи, які економлять не лише сили та час, а й гроші.

Зараз ви читаєте новину «Як нагострити тертку підручними засобами - прості лайфхаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі