На свято Масниці, яке триває з 12 по 18 лютого, сучасні господині придумують різноманітні начинки для млинців.
Рецепт млинців з горішками і карамелізованим яблуком Gazeta.ua розповіла Тетяна Троян, фудблогер зі Львова.
Інгредієнти:
Молоко - 500 мл;
Борошно - 1 ст;
Цукор - 4 ст ложки;
Яйце - 1 шт;
Олія - 0,5 ст;
Сіль, кориця, апельсинова цедра.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки коштує приготувати млинці
Приготування:
Розбийте одне яйце у глибоку широку миску, додайте 4 ст ложки цукру і 1 стакан борошна. Потім влийте 350 мл молока, додайте щіпку солі і починайте змішувати. Щоб у тісті не було грудочок, треба його ретельно перемішати до однорідної консистенції.
Додайде до рідини 150 мл молока і 0,5 ст олії, тепер вона повинна мати консистенцію густої сметани. На плиті розігрійте сковорідку. Олію не потрібна, тому що поверхня має бути сухою. Наберіть у ополоник збиту рідину для млинців і вилийте на сковорідку, швидким рухом розприділивши її по всій поверхні. Тепер, коли млинці готові, можна готувати карамелізовану начинку.
Покладіть на сковорідку 4 ст ложки цукру, 1 ст ложку води і починайте розтоплювати. Цукор почне танути і стане жовтим на колір. В цей час додайте туди 50 гр вершкового масла і активно вимішуйте, щоб масло розтопилось. Карамель стане однорідного кольору і консистенції.
Дістаньте 4 помиті яблука, почистіть їх від шкірочки і наріжте дрібними кубиками. До них додайте попередньо подрібнені 150 гр горіхів, а також трішки кориці і апельсинової цедри. Начинку для майбутніх млинців тушкуйте на невеликому вогні під кришкою, поки яблука не стануть м'якими, це приблизно 5-7 хв.
Коли маса готова, дайте охолонути і можете начиняти млинці. За бажанням, їх можна згорнути рулетиком або ж скласти конвертиком.
Масляна триває тиждень. Середу називають "ласункою", "ласунею". Вважалося, що в середу-ласунку, потрібно з'їсти стільки млинців, скільки душа забажає. Ще казали, що слід з'їсти стільки млинців, скільки собака хвостом змахне.
Коментарі