вівторок, 30 січня 2018 15:45

Євген Клопотенко запропонував нову версію салату олів'є

Євген Клопотенко запропонував нову версію салату олів'є
klopotenko.com

Відомий український кухар Євген Клопотенко щоразу при приготуванні традиційних страв додає "авторські нотки": добре відомі всім страви він готує, додаючи несподівані інгредієнти. Приміром, всім відомий салат олів'є не викликає у нього великого захоплення, але при цьому кухар розуміє: безліч українців все ще продовжують готувати олів'є вдома.

"Тому я вирішив запропонувати вам своє бачення цього салату, і повірте, він виходить набагато прикольніший, ніж те, що ви готували до цього", - каже Євген Клопотенко.

Кухар ділиться рецептом страви в авторському виконанні. "Новий" олів'є вигідно відрізняється від того старого радянського, до якого ми так звикли.

Для олів'є майонез кухар готує сам, а у салат замість ковбаси додає телятину. Овочі для салату Клопотенко запікає у духовці, а разом з овочами також запікає м'ясо у фользі.

Авторський олів'є від кухаря Євгенія Клопотенко:

Інгредієнти на 2 порції

Для салату:

Морква - 2 штуки

Телятина - 200 грамів

Картопля - 2 штуки

Заморожений зелений горошок - 100 грамів

Солоний огірок - 2 штуки

Половина цибулини

Вершкове масло для смаження

Чорний мелений перець і сіль - на кінчику ножа

Для майонезу:

Жовтки - 2 штуки

Французька гірчиця з зернами - 1 столова ложка

Сік половини лимона

Сіль - на кінчику ножа

Рослинна олія - 100 грамів

Приготування:

Овочі помити і відправити запікатися в духовку при температурі 180 градусів до готовності. Разом з овочами запекти м'ясо у фользі з невеликою кількістю солі.

Коли м'ясо і овочі будуть готові, дістати з духовки, дати їм трохи охолонути і ріжемо великими шматочками. Огірок порізати крупно, а цибулю - невеликими шматочками.

Потім у сковорідці "припустити" горошок з вершковим маслом протягом 5 хвилин.

Приготувати майонез: в мисці збити вінчиком жовтки з сіллю, гірчицею і лимонним соком до отримання однорідної маси. Потім невеликими порціями почати вливати олію і продовжувати збивати, доки не додамо всю олію, і майонез не набуде однорідної консистенції.

У салатнику змішати всі інгредієнти, заправити майонезом і додати сіль і перець за смаком. Салат готовий.

Зараз ви читаєте новину «Євген Клопотенко запропонував нову версію салату олів'є». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі