пʼятниця, 04 червня 2021 02:28

П'янке морозиво: як приготувати десерт з алкоголем

Влітку хочеться поласувати апетитним морозивом. Такий десерт не лише дарує свіжість та охолоджує, але й покращує настрій. Особливо, якщо до нього додати кілька ложок рому, горілки чи джину.

Полуничне морозиво з горілкою

Автор: Micheile @visualstories.nl: Pexels
  Готовий десерт прикрашають свіжою полуницею.
Готовий десерт прикрашають свіжою полуницею.

Інгредієнти:

полуниця - 450 г

цукор - 130 г

горілка - 2 чайні ложки

натуральний несолодкий йогурт - 140 г

лимонний сік - чайна ложка

Приготування:

Дрібно нарізати полуницю, засипати її цукром, додати алкоголь і перемішати. Накрити миску з полуницею харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на годину. Час від часу ягоди потрібно перемішувати. У блендері збити в пюре полуницю разом з йогуртом і лимонним соком до однорідності. За бажанням масу можна процідити, щоб видалити насіння від полуниці, але це не обов'язково. Охолодити полуничну суміш у холодильнику впродовж години. Заморозити пюре в морозивниці, слідуючи інструкціям виробника. Якщо пристрою для виготовлення морозива немає, поставити миску з сумішшю в морозилку і збивати міксером через кожні 30-60 хвилин, доки маса не загусне.

Морозиво з ромом і м'ятою

Автор: Alisha Mishra: Pexels
  Подати з листям свіжої м'яти.
Подати з листям свіжої м'яти.

Інгредієнти:

ром - 100 мл

м'ята - 5-10 листочків

цукор - 3-4 ст. л.

малина, ожина або інші ягоди - 200 г

цедра одного лайма

Приготування:

Подрібнити ягоди в блендері, попередньо додавши до них цукор. У чашці з водою заварити м'ятні листочки та приготувати концентрований відвар. Змішати подрібнені ягоди, відвар, лаймова м'якоть і ром. Розлити рідке алкогольне морозиво в формочки й відправити в морозилку на 3-4 години.

Ягідне морозиво з джином

Автор: Micheile @visualstories.nl: Pexels
  Час приготування три години.
Час приготування три години.

Інгредієнти:

джин - 3 ст. л.

малина, полуниця або інші ягоди - 150 г

цукор - 2 ст. л.

бальзамічний оцет - 1 ст. л.

Приготування:

Змішати малину з цукром. Довести до однорідної консистенції в блендері. На низ форми викласти пюре, зверху - джин й поставити в морозильну камеру на 3 години.

Суддя "Майстер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом незвичайного торта, який під силу навіть кулінарам-початківцям. Його готують з печива OREO та морозива.

Зараз ви читаєте новину «П'янке морозиво: як приготувати десерт з алкоголем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі