Запечена індичка є традиційною стравою до державного свята США — Дня подяки. Святкують його у четвертий четвер листопада. В Україні подібне свято відзначають у вересні. Та приводів для приготування такої смачної страви в українських господинь вистачає — попереду зимові свята.
У кожній родині святкову індичку готують по-різному. Своїм улюбленим рецептом поділився речник посольства США в Україні Рей Кастілло. Відео опубліковано на офіційній сторінці установи у Facebook.
Індичку на День подяки дипломат готує за італійським рецептом. Птицю фарширує.
Інгредієнти
1 індичка 4-6 кг
3 столові ложки солі
1 ½ ст. ложки меленого чорного перцю
125 г масла кімнатної температури
свіжі селера, червона цибуля, червоний перець, часник, морква, петрушка
1 ст. ложка тертої цедри лимону
1 ст. ложка подрібненого свіжого або сухого розмарину
1 ст. ложка подрібненого свіжої або сухої шавлії
1 ст. ложка подрібненого свіжого або сухого чебрецю (тим'яну)
1 ст. ложка подрібненого свіжого базиліку
1 ст. ложка орегано
100 г борошна
2 яйця
900 мл бульйону з індички
500 мл води
індича шия
нутрощі індички: печінка, серце, шлуночок.
Дрібно ріже селеру, цибулю й червоний перець. Змішує їх. Підсмажує на вершковому маслі. Додає подрібнений часник, розмарин й орегано. Заливає все збитими яйцями. Також додає нарізаний кубиками й попередньо підсмажений у духовці хліб. У готову масу вмішує кедрові горішки й родзинки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карамельний англійський десерт готують із солоною соломкою
Індичку миє й просушує паперовим рушником. Натирає її сіллю й чорним перцем. Змащує сумішшю з вершкового масла, розмарину, тим'яну й цедри лимону. Далі закладає в індичку начинку і зв'язує птиці ноги. Кінчики крил підгинає під спинку. Це вбереже їх від підгорання.
Ставить індичку на підставку і розміщує на деко. Закладає птицю в розігріту до 200 градусів духовку. Кожні 30 хвилин поливає індичку соком з дека. Щоб шкірка не підгоріла, після появи рум'яної скоринки накриває фольгою. Запікає близько 3-х годин. Готову індичку дістає з духовки, накриває фольгою й лишає відстоятися.
Тим часом готує соус. Для цього нутрощі й шию індички підсмажує на оливковій олії. Додає до них подрібнену моркву, цибулю, селеру й петрушку. Далі вливає бульйон і воду. Усе проварює. Під кінець додає тим'ян.
На сковорідці підсмажує вершкове масло з борошном. Підливає в цю суміш готовий овочево-м'ясний бульйон. Помішуючи, доводить до консистенції соусу.
Начинку й індичку подає окремо.
Раніше розповіли, як від антибіотиків і токсинів очистити магазинну курку. Усього названо 3 способи. Вони передбачають замочування, зливання першого бульйону й відмову від тих частин птиці, де накопичується найбільше шкідливих речовин. Для жодного з цих способів особливих інгредієнтів шукати не знадобиться.
Коментарі