пʼятниця, 30 листопада 2018 07:08

Запис коштував $750 тис: Майкл Джексон випустив найпопулярніший альбом всіх часів

Запис коштував $750 тис: Майкл Джексон випустив найпопулярніший альбом всіх часів
Майкл Джексон випустив найпопулярніший альбом всіх часів. Фото: imdb.com

Шостий сольний альбом американського співака Майкла Джексона "Thriller" вийшов 30 листопада 1982 року. За рік став найпопулярнішим та найпродаванішим альбомом усіх часів. Усього розповсюдили до 110 млн копій у світі.

На запис альбому співак витратив $750 тис. До нього увійшло 9 пісень, 4 з яких написав сам Джексон: Wanna Be Startin Somethin, The Girl Is Mine, Beat It та Billie Jean.

Продюсер співака Джон Квінсі вважав, що новий альбом не перевершить попереднього "Off the Wall". Джексон взагалі хотів відмінити його вихід. Після випуску першого синглу "The Girl Is Mine" музичні оглядачі сказали, що альбом не матиме успіху. Однак після виходу другого синглу "Billie Jean", який став найбільшим хітом Джексона, альбом піднявся на вершини хіт-парадів і тримався протягом 9 місяців. За "Thriller" співак отримав 8 премій Греммі та 7 American Music Awards.

У 1985 році "Thriller"занесли до Книги рекордів Гіннесса, як найприбутковіший за всю історію. На піку популярності продавали близько мільйона копій альбому щотижня.

Тоді кліпи Джексона не транслювалися на музичному каналі MTV через те, що співак був чорношкірим. Президент Sony Music не зміг добитися ефірного часу для Майкла і заявив: "Я більше не збираюся надсилати вам жодних відео. Вийду до суспільства й донесу до нього факт, що ви не хочете грати музику чорного хлопця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джон Леннон уклав парі на свій останній виступ

Його позиція змусила MTV показати відеоролик "Billie Jean", а пізніше "Beat It", що в майбутньому допомогло іншим чорношкірим співакам досягти визнання. Майкл перетворив музичні кліпи на окремий вид мистецтва, використовуючи складні сюжети, танці, спеціальні ефекти і участь відомих людей.

Кліп на пісню "Thriller" було оголошено найкращим музичним відео всіх часів. Його популярність знов піднесла шостий альбом Джексона на вершини хіт-парадів.

29 серпня свій черговий ювілей міг би святкувати Майкл Джексон. 2018 року королю поп-музики та кумиру мільйонної армії фанатів по всьому світу виповнилося б 60 років. За життя король поп-сцени продав 380 мільйонів дисків і приніс музичній індустрії понад $5 млрд. 1989 року Джексон став першим музикантом, чий прибуток за рік становив $100 млн. 1991 року він уклав найбільший контракт в історії шоу-бізнесу – угоду з Sony / Epic / Warner про випуск музики і фільмів на $890 млн.

Зараз ви читаєте новину «Запис коштував $750 тис: Майкл Джексон випустив найпопулярніший альбом всіх часів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі