четвер, 09 червня 2022 22:00

Варять борщ та продають незвичні витвори мистецтва: як закордонні зірки підтримують Україну

Через три місяці після початку повномасштабного вторгнення Росії іноземні зірки не припиняють висловлювати свою підтримку Україні - хтось поширює інформацію на свої сотні мільйонів аудиторії, хтось збирає величезні суми і перераховує на ЗСУ. Декому вдавалося заговорити про тему повномасштабного вторгнення так, що це запамʼятається надовго.

Gazeta.ua пропонує добірку тих випадків, коли знаменитості світового рівня заявляли про Україну чи допомагали їй найяскравіше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шварценеґґер поповнив гардероб вишиванкою - її подарував уродженець Бучі

Мільйон від рок-зірок

Нещодавно про величезну підтримку заявив легендарний метал-гурт Metallica. За час повномасштабного вторгнення вони вже зібрали $1 млн на допомогу українським біженцям. Кошти передадуть World Central Kitchen - організація займається питанням їжі для вимушених переселенців та українців, що залишилися вдома.

Провокативні NFT від Мадонни

Американська співачка Мадонна та цифровий художник Beeple в травні представили спільну гучну NFT-роботу із трьох відеороликів під назвою Mother Of Creation. Кошти від продажу цифрових робіт підуть трьом некомерційним організаціям. Одна з них - фундація "Голоси дітей" (The Voices of Children Foundation), що з 2015 року працює над наданням психологічної та невідкладної допомоги жінкам і дітям, які постраждали від війни в Україні.

Колекційна машина Гіра на аукціоні

Голлівудський актор Річард Гір продав свій колекційний кабріолет Jaguar XK8 1999 року, щоб допомогти Україні. Автомобіль пішов з молотка на автомобільному аукціоні Bring Trailer за $31 750. Цей автомобіль актор придбав 1999 року і проїхав на ньому лише 50 км. Усі гроші від продажу Річард Гір розділив між благодійними фондами, що допомагають Україні - World Central Kitchen та Open Arms Ukraine.

Автор: Bring А Trailer
  Річард Гір продав раритетний кабріолет за ,7 тисячі для допомоги українцям
Річард Гір продав раритетний кабріолет за ,7 тисячі для допомоги українцям

Біллі Айліш, що поцілувала прапор України

Біллі Айліш поцілувала український прапор на своєму концерті 1 червня у місті Бонн, Німеччина. Вона підняла український прапор із залу. Його передала на сцену українська співачка Jerry Heil.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений JERRY HEIL (@thejerryheil)

Мілла Йовович в синьо-жовтих прикрасах

Голлівудська акторка Мілла Йовович постійно підтримує Україну. На Instagram-сторінці бренду чернігівської ювелірки Валерії Гуземи зʼявилося фото акторки із синьо-жовтою підвіскою. Зірка носить одну з найпатріотичніших і нових колекцій - Freedom ("Свобода").

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Guzema Fine Jewelry (@guzema_jewelry)

Rammstein з українським прапором на човні посеред стадіону

Німецький рок-гурт Rammstein на концерті у Цюриху в Швейцарії розгорнув український прапор. Після виконання пісні Engel музиканти спустилися в натовп прихильників на надувних човнах, аби переміститися до основної сцени. Під час цього музиканти підхопили український прапор та гордо розмахували ним.

Мати Ілона Маска в сукні українського бренду

Мати Ілона Маска, канадсько-південноафриканська модель та бізнесвумен Мей Маск, з'явилася у вбранні українського бренду Darja Donezz на вечірці The Most Powerful People in Media, яку організовує видання The Hollywood Reporter у Нью-Йорку. У своєму дописі в соцмережах вона пояснила, "як отримала цю сукню під час війни".

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Maye Musk (@mayemusk)

Зірка "Людей Ікс", що варить борщ для вимушених переселенців

Зірка фільмів "Люди Ікс" та "Крик", американський актор Лев Шрайбер варив борщ для українських біженців. Голлівудський актор, дід якого по материнській лінії був євреєм із України, вирушив до Польщі, де активно допомагав волонтерам готувати їжу. Шрайбер перебував у Перемишлі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Liev Schreiber (@lievschreiber)

Воззʼєднання Pink Floyd заради України

Учасники легендарного гурту Pink Floyd возз'єдналися в квітні вперше за 30 років, щоб записати пісню з українським музикантом Андрієм Хливнюком для підтримки України. Музиканти використали вокал Хливнюка з відео, де він на Софійській площі в Києві співає "Ой у лузі червона калина". У травні гурт випуст мерч на честь треку з Хливнюком - всі виручені кошти підуть на підтримку України. 16 червня 2022 року відбудеться благодійний концерт за участю Pink Floyd - зібрані гроші теж відправлять на допомогу українцям.

Майже 7 млн громадян України з початку повномасштабної війни виїхали за кордон - переважно до країн ЄС. Експерти вважають, що багато українських біженців залишаться жити в Європі і після закінчення війни.

Зараз ви читаєте новину «Варять борщ та продають незвичні витвори мистецтва: як закордонні зірки підтримують Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі