пʼятниця, 14 червня 2024 12:25

У 44 роки померла заслужена артистка України Христина Трач
4

Христина Трач померла у 44 роки
Фото: facebook.com/lvivoperaofficial
Христина Трач померла у 44 роки
Христина Трач померла у 44 роки
Христина Трач померла у 44 роки

Балерина, заслужена артистка України Христина Трач померла у четвер 13 червня.

На момент смерті жінці було 44 роки. Про втрату повідомили на сторінці Львівської Національної опери у Facebook.

"Дирекція та колектив Львівської національної опери глибоко сумує з приводу смерті багаторічної працівниці театру, артистки балету, провідного майстра сцени, заслуженої артистки України Трач Христини", - написали колеги знаменитості.

Працювати артисткою балету Христина почала з 1996-го, будучи студенткою Львівського державного училища культури і мистецтв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинула військова кореспондентка Анастасія Волкова

"Вона вивчила і виконала кілька сольних партій, звернувши на себе увагу публіки і педагогів як здібна талановита молода артистка балету, яка володіла чудовими сценічними даними, віртуозною технікою. Працюючи в балетній трупі ввійшла в усі сольні номери вистав. З кожним роком, окрім сольних танців, кількість провідних партій зростала", - йдеться у заяві.

У репертуарі артистки понад 20 партій, зокрема, Нікія, Гамзатті, Кітрі, Вулична танцівниця, Володарка дріад ("Баядерка", "Дон Кіхот"), Жізель, Мірта ("Жізель"), Медора ("Корсар"), Одетта-Оділія ("Лебедине озеро"), Сванільда ("Коппелія"), Соломія Крушельницька ("Повернення Баттерфляй").

Прощання з Христиною відбудеться 15 червня о 10:00 у фоє Львівської національної опери.

Український режисер Полтавського театру ляльок Ніко Лапунов помер у вівторок, 4 червня. На момент смерті чоловіку було 43 роки. Лапунов народився в Сімферополі. Спочатку навчався у Дніпрі, а згодом у Харкові. До початку повномасштабної війни режисер наголошував на важливості української мови.

Зараз ви читаєте новину «У 44 роки померла заслужена артистка України Христина Трач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі