понеділок, 21 травня 2007 19:48

Що заборонено українцям брати з собою в літак

Нові правила перевезення багажу в літаках забороняють пасажирам брати з собою в салон і зобов"язують здавати в багаж предмети, ріжучі та колючі, зокрема, манікюрні ножиці і пилки, голки для шприців, в"язальні спиці, столові ножі, штопори, а також іграшки у вигляді зброї, запальнички у формі пістолетів.

Новими правилами, затвердженими ухвалою Кабінету міністрів #723 від 12 травня 2007 року, також забороняється перевозити в літаку ракетниці, пристрої для подачі світлових сигналів, порохові пістолети, які використовуються на будівельних майданчиках, а також балончики з нервово-паралітичними, сльозоточивими, отруйними і сильнодіючими газами.

Окрім цього, забороняється перевозити на борту повітряного судна всі види електрошокових пристроїв, за винятком медичної реанімаційної апаратури, електронно-променеву зброю, вибухонебезпечні речовини і вибухові пристрої, у тому числі і капсулі для мисливських патронів, а також детонаційні шнури. Пасажири не мають права брати з собою на літак сигнальні і освітлювальні ракети, димові шашки, детонатори, петарди, бенгальські вогні, фейєрверки та інші піротехнічні вироби. Крім того, не можна перевозити на борту літака стислі і зріджені гази, окрім тих які використовуються медичними бригадами для надання невідкладної допомоги.

Пасажирам авіарейсів заборонено перевозити вогненебезпечні тверді предмети, серед яких фосфор, нітроцелюлоза. Заборонено також перевозити на борту літака отруйні і сильнодіючі речовини: нікотин, стрихнін, формалін, антифриз. Крім того, їдкі і корозійні речовини, такі як неорганічні кислоти, луги, хімічні препарати для видалення лаків і фарб, радіоактивні матеріали.

У багажі можна перевозити вогнепальну зброю за наявності спеціального дозволу, проте брати його з собою в салон забороняється, пише Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Що заборонено українцям брати з собою в літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі