понеділок, 06 червня 2011 13:05

Шерон Стоун приїхала в Тбілісі на фільм про війну Росії та Грузії

Голлівудська актриса Шерон Стоун активно роз'їжджає по країнах СНД. На вихідних вона позувала фотографам в Тбілісі. У неділю, 5 червня, в грузинській столиці пройшла прем'єра художнього фільму "П'ять днів у серпні", який описує події російсько-грузинської війни 2008 року.

На прем'єру картини приїхали режисер фільму Ренні Харлін і виконавець ролі президента Грузії Енді Гарсіа. Разом з ними по червоній доріжці пройшлася і зірка фільму "Основний інстинкт".

В анотації до картини йдеться, що це фільм-драма про війну між Грузією та Росією.

Головні герої - американський журналіст, його оператор і грузинські сім'ї, які опинилися під вогнем війни. Продюсером картини був Папуна (Мірза) Давітая, який зараз займає пост держміністра Грузії з питань діаспори.

На передпрем'єрний прес-конференції Харлін заявив, що його фільм не є антиросійським чи  антигрузинським.

"Це фільм проти війни і насильства", - сказав режисер. Він зізнався, що закохався в Грузію і частково вважає себе грузином. "Перше, що ми зробили після приїзду вночі в Тбілісі, пішли в ресторан, поїли хінкалі і випили чачу", - повідомив режисер.

Проти прем'єри голлівудського фільму протестували опозиціонери. Кілька людей було затримано біля будівлі парламенту. Поліцейські забрали в активістів плакати з написом: "Серпневі дні для Саакашвілі - свято, а для Грузії - трагедія".

Фільм "П'ять днів у серпні" вже був показаний на Венеціанському і Канському кінофестивалях, але про те, чи мав фільму успіх і які оцінки отримав серед критиків, нічого не повідомлялося.

Зараз ви читаєте новину «Шерон Стоун приїхала в Тбілісі на фільм про війну Росії та Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі