субота, 28 вересня 2013 13:00

Сексуальна і неповторна Бріжит Бардо: від танцівниці до кінозірки
15

Фото: Фото: bigpicture.ru

79 років тому - 28 вересень 1934 року - в Парижі народилася Бріжит Анн-Марі Бардо. Вона стала знаменитою французькою актрисою і співачкою .

Під впливом матері Бардо разом з молодшою ??сестрою з дитинства займалася танцями. У 1947 році вона склала вступний іспит до Національної академії танцю і опинилася в числі восьми зарахованих на навчання. Протягом трьох років вона відвідувала клас російського хореографа Бориса Князева.

У 1949 році 15-річна Бріжит вже брала участь у показі мод на запрошення знайомого матері; в цьому ж році знялася для журналу "Jardin des Modes" ("Сад Моди"). А трохи пізніше перший раз з'явилася на обкладинці журналу "ELLE" і була помічена режисером Роже Вадимом.

Вперше майбутня зірка знялася в кіно в 1952 році, її 21-річна кар'єра в кінематографі налічує більше 50 фільмів. Всесвітня популярність прийшла до Бріжит завдяки ролі у фільмі "І Бог створив жінку" 1956 року, де вона зіграла головну героїню.

У 1950-х Бріжит була для Європи секс-символом, як Мерілін Монро для Америки. У 1995 році вона стала 9-ю у списку "100 найсексуальніших зірок в історії кінематографа" журналу "Empire", а в 2011 році увійшла до списку "100 найбільш "гарячих" жінок всіх часів" журналу "Men's Health" .

У 1970 році Бріжит була обрана моделлю для бюста Маріанни, символу Франції. Маріанна ( Marianne ) - національний символ, а також прізвисько Франції з часів Великої Французької революції.

Всього Бріжит була одружена 4 рази, однак найбільш примітною буде історія її другого заміжжя за актором Жаком Шар'є, від якого в 1960 році Бардо народила сина Ніколя. Коли синові виповнилося 2 роки, вона захотіла розлучитися з чоловіком. Після розлучення вона залишила дитину на виховання в сім'ї Шар'є. У своїй книзі мемуарів "Ініціали Б. Б." Бріжит зізнається: вона не відчувала "великої любові" до Шар'є і вийшла за нього заміж тільки тому, що вже чекала дитину, яку дуже не хотіла. Коли ж Ніколя з'явився на світ, вона "не бажала його більше бачити".

У 1973 році, незадовго до свого сорокаріччя, Бардо оголосила про завершення своєї кар'єри в кіно і присвятила своє подальше життя боротьбі за права тварин. У 1986 вона відкрила "Фонд Бріжит Бардо для благополуччя та захисту тварин" і заробила 3 мільйони франків, продаючи на аукціоні коштовності та особисті речі, щоб підтримати фонд.

З 1990-х Бріжит неодноразово виступала з критикою іммігрантів та ісламу у Франції, гомосексуалізму та міжрасових шлюбів, в результаті чого п'ять разів була засуджена "за розпалювання міжнаціональної ворожнечі". 3 червня 2008 року закінчився суд з найбільшим штрафом в її житті - 15000 євро, отриманим через лист, який був адресований Ніколя Саркозі, в якому Бардо виступала проти ритуального перерізання горла баранів на мусульманському святі без оглушення і засуджувала швидкоросле мусульманське співтовариство, що намагається захопити владу і поширювати їх культуру, цінності, спосіб життя. Прокурор заявив, що вже втомився пред'являти звинувачення Бардо через расову неприязнь.

Вважається, що Бардо ввела в моду купальники бікіні, красуючись у них на Каннському фестивалі і в своїх ранніх фільмах.

Коли в 1983 році у Бріжит діагностували рак грудей, вона спочатку відмовлялася від лікування, вважаючи, що це її доля. Тільки завдяки своїй подрузі, актрисі Марині Владі, яка прилетіла до Сан-Тропе, щоб умовити її почати лікування, вона в підсумку перемогла рак.

Надихнувшись вчинком Жерара Депардьє, в січні 2013 року Бріжит Бардо заявила, що може попросити російське громадянство, якщо в Ліоні присплять двох хворих на туберкульоз слонів.

Зараз ви читаєте новину «Сексуальна і неповторна Бріжит Бардо: від танцівниці до кінозірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі