понеділок, 04 грудня 2023 17:01

Російська пропаганда: в українських школах забили на сполох через серіал "Слово пацана"

В Україні набирає популярності російський серіал "Слово пацана. Кров на асфальті", який розповідає про історію боротьби кількох злочинних угруповань в Казані в 1980-і роки.

Головні герої - 14-річні школярі, які потрапляють в одну з таких вуличних банд, де вони вчаться битися, грабувати людей, а також дізнаються закони місцевих авторитетів.

У одній з українських шкіл вже забили на сполох через російську пропаганду. Вчителі наголошують, щоб батьки звернули увагу на поведінку своєї дитини. Особливо якщо вона слухає татарську музику або вживає ряд слів з серіалу "Слово пацана" про молодіжну злочинність, пише Уніан.

Якщо ваша дитина почала вживати такі слова: "чушпан", "єралаш", "шкаралупа", "при справах", "шкеріться" - це може свідчити про те, що дитина піддається впливу серіалу і, як результат, російській пропаганді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони пристосуванці або імпотенти" - ведучий Суханов відповів, чи спілкується з батьками-росіянами

Йдеться про такі вирази: "Пацани не вибачаються", "Порш Бугатті і утьуг зустрічай Москва", "А тепер запам'ятай: ти тепер пацан. Ти тепер з вулиці, а навколо вороги", "Слово пацана тільки для пацанів".

"Шановні батьки! Зверніть увагу, якщо ваша дитина говорить ці фрази або слухає татарську музику! Це російська пропаганда! Захистіть дитину від небезпек російського мира", - йдеться в оголошенні.

Автор: Скріншот
 
Проблема цього серіалу в тому, що він описує той час, коли хлопчаки замість школи вибирали вулицю. Звідти і пішов вислів "Мене виховала вулиця". Так говорили хлопці, які багато билися, влаштовували "стінки" та інше. Найнебезпечніше те, що цей серіал стає популярним і в Україні. Користувачі ТікТок активно постять відео під саундтреки серіалу і зі словами героїв.
Зараз ви читаєте новину «Російська пропаганда: в українських школах забили на сполох через серіал "Слово пацана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі