середа, 31 серпня 2022 08:36

Річарду Ґіру – 73: блискучі перевтілення зірки "Хатіко" й "Красуні"
10

Сьогодні, 31 серпня, голлівудський актор Річард Ґір святкує день народження. Секс-символу й кумиру мільйонів виповнюється 73 роки.

Його кар'єра розпочалася 1974 року. Тоді Ґіра затвердили на роль Чіко у фільмі "Лорди Флетбуша". Однак знятися в ній так і не судилося через постійні сутички із Сильвестром Сталлоне. У результаті актор відмовився зніматися в таких напружених умовах.

Але фільмографія Ґіра наповнена різноплановими ролями. Gazeta.ua зібрала культові стрічки із сьогоднішнім іменинником.

31 серпня голлівудський актор Річард Гір святкує день народження
Фото: eastnews.ua
Кінозірці виповнюється 73 роки
Гір і його дружина, публіцистка й завідувачка кількома некомерційними благодійними організаціями Алехандра Сілва
31 серпня голлівудський актор Річард Гір святкує день народження
Гір і його дружина, публіцистка й завідувачка кількома некомерційними благодійними організаціями Алехандра Сілва

"Красуня" (1990)

Образ бізнесмена, який закохується в повію, залишається найвпізнаванішим образом Ґіра. Критики відзначали блискучу гру як актора, так і Джулії Робертс, яка також мала головну роль у стрічці. І до сьогодні фільм є головним хітом Ґіра.

"Осінь у Нью-Йорку" (2000)

Нью-Йоркський ресторатор Вілл Кін (Ґір), успішний не лише в справах бізнесу, але й у романах. Але з такою ж швидкістю, з якою він завойовує серця жінок, він втрачає до них інтерес і розлучається, відпускаючи розбиті серця на свободу. Та якось він знайомиться із чарівною і романтичною Шарлоттою. Різниця у віці не зупиняє його, тож він пускається в нову любовну пригоду, сприймаючи Шарлотту як чергове швидкоплинне захоплення. Але сталося не як гадалося.

"Людина-метелик" (2002)

Журналіст Джон Кляйн (Ґір) з дружиною хочуть купити будинок і розглядають різні варіанти. Та після чергового перегляду пара потрапила в аварію. Згодом з'ясувалося, що Мері невиліковно хвора. Після раптової смерті коханої Кляйн завантажує себе роботою. Але потім він опиняється в місті, де відбуваються дивні події: іноді жителі зустрічаються з містичним метеликом, чия поява тягне за собою страшні наслідки.

"Хатіко: Вірний друг" (2009)

В основі фільму реальна історія. Вірний пес приходив зустрічати господаря Паркера (Ґіра) на вокзал упродовж дев'яти років після його смерті. І навіть коли родичі Паркера хотіли прихистити його, Хатіко втікав знову на вокзал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала акторкою завдяки скандалу: популярні ролі іменинниці Шарліз Терон

"Порочна пристрасть" (2012)

За цей драматичний трилер Ґір був відзначений номінацією на премію "Золотий глобус". Мультимільярдер Роберт Міллер, якого й зіграв іменинник, – чудовий фінансовий аферист і настільки ж успішний коханець. Через невдалі інвестиції Роберту довелося підробити фінансові документи, щоб уникнути арешту за шахрайство.

Голлівудський актор Річард Ґір вкотре підтримав Україну й назвав протистояння Росії війною зі злом.

Про це він заявив під час саміту перших леді й джентльменів. Актор закликав світ продовжувати боротися до перемоги України.

Ґір зізнався, що це, мабуть, найбільша війна, яку він коли-небудь бачив у житті.

Зараз ви читаєте новину «Річарду Ґіру – 73: блискучі перевтілення зірки "Хатіко" й "Красуні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі