четвер, 24 листопада 2011 10:39

Прокуратура вимагає посадити лікаря Джексона на максимальний термін

Прокуратура вимагає посадити лікаря Джексона на максимальний термін

Прокуратура США вимагає засудити лікаря Конрада Мюррея, визнаного винним у ненавмисному вбивстві "короля поп-музики" Майкла Джексона, до максимально можливого терміну ув'язнення на чотири роки. Відповідний запит був минулої середи спрямований головуючому на процесі судді Майклу Пастору. У свою чергу, адвокати кардіолога звернулися до суду з проханням обмежитися умовним терміном.

Запобіжний захід буде оголошений 29 листопада. До цього часу лікар, який протягом процесу залишався на волі, давши підписку про невиїзд за межі США, буде перебувати під вартою без права звільнення під заставу.

Нагадаємо, Майкл Джексон помер у віці 50 років 25 червня 2009 року від зупинки серця, викликаної передозуванням сильнодіючих препаратів. Звинувачення в особі прокуратури поставило Мюррею в провину професійну недбалість, зволікання з викликом швидкої, приховування від лікарів факту регулярних ін'єкцій співакові сильнодіючого препарату "Пропофол". Останній є сильнодіючим снодійним засобом і повинен вводитися досвідченим анестезіологом в лікарняному стаціонарі при наявності обладнання для виведення пацієнта зі стану коми. Мюррей знехтував усіма цими вимогами.

"Замість того, щоб надати Джексону належний медичний догляд, як того вимагали його знання і досвід, підзахисний повів себе як наркоділок і зловживав довірою, притаманною відносинам між лікарем і пацієнтом", - стверджується в поширеній минулої середи заяві прокуратури.

Захист лікаря стверджував, що у співака була залежність від заспокійливих і болезаспокійливих засобів, і він сам прийняв смертельну дозу пропофолу.

Раніше сам Мюррей, який не заперечує той факт, що давав невеликі дози пропофолу Джексону, заявляв про те, що не вважає себе винним у ненавмисному вбивстві.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура вимагає посадити лікаря Джексона на максимальний термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі