понеділок, 25 жовтня 2021 18:11

Постріл Болдвіна в українку: свідчення під присягою і деталі загибелі Гатчинс

Постріл Болдвіна в українку: свідчення під присягою і деталі загибелі Гатчинс
Офіс шерифа Санта-Фе проводить розслідування інциденту. Фото: instagram.com/alecbaldwininsta

Американський кіноактор 63-річний Алек Болдвін дістав револьвер і направив його на камеру під час репетиції на зйомках фільму "Іржа".

Він вистрілив у камеру та влучив в операторку українського походження 42-річну Галину Гатчинс, пише Reuters із посиланням на свідчення під присягою режисера Джоеля Соузи та оператора Ріда Рассела.

"Болдвіну вручили реквізитний пістолет і сказали, що він розряджений. Гатчинс загинула, а Соуза, який стояв позаду неї, отримав поранення", - йдеться у свідченнях.

Джоел заявив, що актор сидів на лавці у декораціях церкви та вправлявся, як витягатиме револьвер. Режисер саме дивився через плече Гатчинс, коли почув щось на кшталт удару батога, а потім гучний звук.

"Гатчинс, яку поранили у груди, скаржилася на біль у животі. Жінка почала задкувати і їй допомогли опуститися на землю. Також вона казала, що не відчуває ніг", - розповів оператор Рассел, який знаходився поряд з убитою.

Коли його запитали, як Болдвін поводився з вогнепальною зброєю на знімальному майданчику, Рассел відповів, що актор був дуже обережним і згадав про випадок, коли Алек переконався, що поруч із ним не було дитини-актора, перш ніж вистрілити з пістолета.

І Соуза, і Рассел також розповіли про демарш знімальної групи незадовго до інциденту. У знімальної групи виникли проблеми з керівництвом, пов'язані з оплатою та житлом. Шестеро членів знімальної групи залишили майданчик.

Офіс шерифа Санта-Фе розслідує інцидент, а продюсери проводять внутрішнє розслідування, до завершення якого зйомки фільму призупинили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік застреленої Болдвіном операторки вперше прокоментував ситуацію

Болдвін випадково застрелив із гвинтівки операторку й поранив режисера на знімальному майданчику вестерна "Іржа" в Нью-Мехіко. Загибла Гатчинс народилася в Україні й виросла на радянській військовій базі за Полярним колом. Вивчала журналістику в Києві й кінематограф у Лос-Анджелесі. 2019 року журнал American Cinematographer назвав її "новою зіркою".

Зараз ви читаєте новину «Постріл Болдвіна в українку: свідчення під присягою і деталі загибелі Гатчинс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі