вівторок, 08 квітня 2014 15:32

Портрет Путіна відкрив художню виставку Джорджа Буша
2

Фото: Today Show

43-й президент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш представив виставку своїх робіт "Мистецтво лідерства: персональна дипломатія президента".

Спочатку політик почав малювати кішок і собак, але поступово відчув у собі сили писати маслом політиків. Картини на виставці американський президент готувався представити кілька років.

На полотнах зображені Далай Лама, Тоні Блер, Володимир Путін, Хамід Карзайю і багато інших. Всього в експозиції представлено 20 портретів.

Так само на виставці будуть представлені фото з ​​сімейного архіву та особисті нотатки колишнього президента Америки, а нині художника Джорджа Буша Молодшого.

Буш дав цікаве інтерв'ю не просто журналістці, а своїй дочці Дженні, яка працює репортером Today.

"Хто б подумав, що таке трапиться?" - Почав розмову Джорж - "Я з невеликою охотою демонструю свої роботи, а також з деяким соромом. Я не хочу, щоб люби думали, що я вважаю себе великим художником. Я просто хочу освіжити Центр Буша, хочу, щоб люди відвідували його знову. Я позиціоную наш центр як місце, в якому можна багато чому навчитися ".

Буш розповів один зі своїх спогадів про Путіна.

"Одного разу під час візиту Путін побачив мого чотириногого улюбленця Барні (улюблений пес Буша породи терьер). Він подивився на мене і запитав: "І це ви називаєте собакою?". Коли через якийсь час я потрапив в резиденцію Володимира, він запитав, чи хочу я побачити його собаку, я погодився. Він показав мені величезного мисливського пса. "Більше, сильніше і швидше Барні",- розповів Джордж з посмішкою.

На питання, яка з його робіт займає особливе місце в його серці, Буш розплакався.

"Трохи сліз це нормально", - емоційно сказав Джордж і зізнався, що найбільш значуща для нього робота - це портрет батька, 89-річного Джорджа Буша Старшого.

"Щойно про нього згадував. Він дуже добра людина. Він прекрасний слухач. У нього є особливий талант - вміння домовлятися і згладжувати кути, він дуже мудра людина, і здатний зробити так, щоб дві непримиренні сторони знайшли спільну мову. Це називається дипломатія вищого рівня" - з теплотою в голосі сказав Джордж.

Найбільшим прихильником і ідейним натхненником художника є його дружина Лора. Це вона змусила розвивати талант і, зрештою, створити цю виставку.

Зараз ви читаєте новину «Портрет Путіна відкрив художню виставку Джорджа Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі