середа, 10 серпня 2022 08:45

Починав з гротескних комедій: п'ять визначних ролей іменинника Антоніо Бандераса
10

Сьогодні, 10 серпня, іспанський актор Антоніо Бандерас святкує 62-річчя. Він починав кар'єру в гротескних комедіях Педро Альмодовара, а вже згодом проявив себе в голлівудських стрічках. Його спочатку визнали зіркою екрану, а після фільму "Природний гріх" за кінозіркою закріпився статус мачо.

Gazeta.ua зібрала найкращі фільми з портфоліо іспанця, чия кар'єра триває вже понад 40 років.

Бандерас народився в портовому іспанському місті Малага. Мріяв стати футболістом, але травма в дитинстві завадила втілити плани в реальність. Підлітком завдяки мюзиклу "Волосся" у виконанні місцевої іспанської трупи закохався в театр.

10 серпня іспанський актор Антоніо Бандерас святкує 62-річчя
Фото: instagram.com/antoniobanderas
10 серпня іспанський актор Антоніо Бандерас святкує 62-річчя
Він починав кар'єру в гротескних комедіях Педро Альмодовара, а вже згодом проявив себе в голлівудських стрічках
Бандерас роздає автографи у 2006 році в Нью-Йорку
Ексдружина Бандераса Мелані Гріффіт з їхньою донькою Стеллою та її дітьми Олександром і Дакотою

Кар'єру в кіно розпочав у стрічці співвітчизника Альмодовара "Лабіринт пристрастей". Тоді парубкові було 22 роки. Бандерас ще не раз повертався до улюбленого режисера: він знявся в "Жінках на межі нервового зриву", "Краватці", "Я дуже збуджений". Також актор встиг паралельно підкорити Голлівуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Том Генкс святкує 66 років: найпопулярніші стрічки з кінозіркою

"Філадельфія" (1993)

Саме з цієї стрічки почалося голлівудське сходження Бандераса, якого раніше знали як головного актора комедій Альмодовара. Актор прославився завдяки другорядній, але пронизливій ролі. За сюжетом, чесного адвоката, якого зіграв Том Генкс, звільняють через нетрадиційну сексуальну орієнтацію. Він подав до суду на колишнє місце роботи за несправедливе звільнення.

"Маска Зорро" (1998)

Цей фільм вважається найпопулярнішим фільмом Бандераса 1990-х років. За роль Зорро він здобув номінацію на "Золотий глобус", а його пристрасне танго з Кетрін Зетою-Джонс увійшло в історію.

"Природній гріх" (2001)

Тут зіграла фатальну жінку і шахрайку Анджеліна Джолі, яка вирішила зніматися в еротичних сценах голою. На це погодився і її партнер Бандерас. Зйомки були настільки інтимними і відвертими, що знімальну команду скоротили до кількох осіб. Цей фільм підтвердив статус мачо Бандераса.

"Одного разу в Мексиці" (2003)

За сюжетом, музикант намагається перешкодити могутньому наркобарону Баррільйо повалити президента Мексики. Головного героя зіграв Бандерас, а його колегами були Сальма Гаєк, Джонні Депп, Бред Пітт і Міккі Рурк.

"Шкіра, у якій я живу" (2011)

Стрічка стала своєрідним возз'єднанням Бандераса і Альмодовара. Фільм знятий за мотивами бульварної повісті страхіть "Тарантул" Тьєррі Жонкею. Бандерас грає роль "сучасного Франкенштейна" – відомого хірурга, який винайшов штучну людську шкіру.

З'явився другий трейлер американського біографічного фільму "Пральня" режисера Стівена Содерберга.

У центрі сюжету діяльність групи журналістів, які займаються розслідуванням панамських документів. А саме як стався виток конфіденційних документів панамської юридичної компанії.

Актори Ґері Олдмен і Антоніо Бандерас грають юристів Юргена Моссака і Рамона Фонсека, чия фірма з Панами управляє офшором, який дозволяє багатим багатіти, а бідним убожіти. Однією з таких людей стала героїня Меріл Стріп, фіктивна вдова. Її розслідування шахрайства в сфері страхування привело до розкриття угод фірми і їх зв'язків з багатими і впливовими людьми.

Зараз ви читаєте новину «Починав з гротескних комедій: п'ять визначних ролей іменинника Антоніо Бандераса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі