субота, 09 липня 2022 09:00

Том Генкс святкує 66 років: найпопулярніші стрічки з кінозіркою
5

9 липня американський актор і продюсер Том Генкс відзначає день народження. Сьогодні володару двох "Оскарів" і чотирьох "Золотих глобусів" виповнюється 66 років.

9 липня американський актор і продюсер Том Генкс відзначає день народження
Фото: Getty Images
9 липня американський актор і продюсер Том Генкс відзначає день народження
9 липня американський актор і продюсер Том Генкс відзначає день народження. Фото 2010 року
9 липня американський актор і продюсер Том Генкс відзначає день народження. Фото 2005 року
9 липня американський актор і продюсер Том Генкс відзначає день народження. Фото 2002 року

Gazeta.ua підготувала добірку найпопулярніших фільмів із кінозіркою.

"Філадельфія" (1993)

Фільм оснований на реальній історії. У стрічці розповідають про молодого адвоката Едрю Беккета, якого зіграв Генкс. Він подав до суду на колишнє місце роботи за несправедливе звільнення: нібито через його некомпетентність, але насправді через те, що він хворий на СНІД гей. Складна й неоднозначна драма Джонатана Деммі стала однією з перших стрічок, у яких торкнулися теми гомосексуальності, гомофобії та СНІДу.

"Форрест Гамп" (1994)

Це комедійно-драматична історія, основана на однойменному романі Вінстона Ґрума. Сюжет описує кілька десятиліть життя Форреста Гампа (з англ. Forest gump перекладається як "лісовий бовдур") – розумово відсталого, але добродушного парубка. Він бере участь і мимоволі впливає на деякі визначальні історичні події в Сполучених Штатах ХХ ст.

"Врятувати рядового Раяна" (1998)

Генкс зіграв капітана Джона Міллера, який повів взвод в окуповану Німеччину, із завданням врятувати останнього з родини живого брата. У фільмі демонструють жорстокість війни й панівний на ній дух дружби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильвестру Сталлоне – 76: маловідомі факти про актора, який має українське коріння

"Зелена миля" (1999)

Стрічка, основана на однойменному романі Стівена Кінґа, розповідає історію про групу охоронців федеральної в'язниці, які зустрічають засудженого за зґвалтування і вбивство двох дівчат Джона Коффі (Майкл Кларк Дункан). "Зелену милю" номінували на чотири премії "Оскар", три премії "Сатурн", ще 10 нагород і 23 номінації.

"Вигнанець" (2000)

Драматичний пригодницький фільм, що оповідає про сучасного Робінзона Крузо, якого зіграв Том Генкс. Головний герой Чак Ноланд потрапляє на безлюдний острів після того, як літак падає в південній частині Тихого океану. Він намагається вижити на острові за допомогою залишків вантажу, що був на авіалайнері.

Вийшов трейлер вестерну "Новини світу" з Томом Генксом у головній ролі. Знятий за однойменним романом 2016-го.

Громадянська війна в США вже п'ять років як завершилася. Ветеран Джефферсон Кайл Кідд подорожує Америкою та читає новини неписьменному населенню. У Техасі зустрічає 10-річну Йоганну. Її виховує плем'я Кайова. Джефферсон вирішує знайти справжню сім'ю дівчинки. Дорогою навчає її англійської. На мандрівників нападають, Йоганну планують продати, за сюжетом.

Режисером став англієць Пол Ґрінґрасс. 2013-го Генкс знявся в його фільмі "Капітан Філліпс". Потрапляє в полон сомалійських піратів, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «Том Генкс святкує 66 років: найпопулярніші стрічки з кінозіркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі