середа, 30 березня 2022 15:36

Організатори Євробачення звільнили Україну від обов'язкової процедури

Організатори Євробачення звільнили Україну від обов'язкової процедури
Організатори звільнили представників Україну від обов'язкової процедури. Фото: instagram.com/kalush.official

Організатори Євробачення-2022 зробили для України виняток та звільнили її від обов'язкової процедури - запису резервного виступу.

Згідно з правилами міжнародного пісенного конкурсу, кожен учасник має надати резервне відео з виступом на випадок непередбачуваних обставин. Якщо гурт Kalush Orchestra, який представлятиме Україну цьогоріч, не зможе поїхати до італійського Турину, в ефірі покажуть виступ з нацвідбору, повідомляють у Telegram-каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На благодійному концерті в Бірмінгемі зірки зібрали близько $16 млн для України

Наголошують, що це не заборона на запис резервного відео.

"Україна звільнена від запису резервного виступу для Євробачення-2022. Якщо гурт не зможе поїхати в Турин, тоді буде показано виступ із національного відбору. Проте це не заборона на зйомку резервного відео. Питання в тому, наскільки це можливо реалізувати станом на сьогодні", – йдеться в повідомленні.

В італійському Турині 29 березня відбулося жеребкування, під час якого визначили порядок виступів учасників на Євробаченні-2022.

Гурт Kalush Orchestra, який представлятиме Україну цьогоріч на пісенному конкурсі, виступатиме у першому півфіналі 10 травня під номером 6.

"Євробачення-2022" відбудеться у місті Турин в Італії. Фінал пройде 14 травня на спортивно-концертній арені Pala Olimpico. Півфінали заплановані на 10 та 12 травня. Цьогоріч у Євробаченні візьме участь 41 країна.

Зараз ви читаєте новину «Організатори Євробачення звільнили Україну від обов'язкової процедури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі