четвер, 19 квітня 2007 18:51

Ножицями грабіжник "відкрив" більше 20 квартир і авто

Оперативниками Маріупольського ГУ затриманий злодій широкого профілю, який за три місяці скоїв більше 20 злочинів: 26-літній хлопець використовував різноманітні способи крадіжок.

Про це повідомила прес-служба Маріупольського ГУ ДУМВД України в Донецькій області.

На злочинний шлях він став ще в юності. Спочатку на "справу" його покликав друг, попросив трохи допомогти. Пізніше він став брати його як рівноправного напарника "виставляти" квартири. Ще один товариш навчив підлітка зламувати дверні замки автомобілів і виривати магнітоли. Непогано виходило і з кишеньковими крадіжками. Так, за декілька років "навчання і практики" він опанував мистецтвом крадіжки. Проте від відповідальності за неправомірні дії піти не вдалося. У 2003 році він був засуджений до 3 років позбавлення волі.

Звільнившись, колишній злочинець стати законопокірним громадянином не захотів. До того ж на постійні п"янки і наркотики йшли всі гроші. Через деякий час після звільнення він повернулася до улюбленого заняття. Спершу "обчистив" одну квартиру. На ринку пограбував легковичок без сигналізації. Міліціонери відразу зрозуміли, чиїх рук справа, оскільки злодюга відрізнявся характерним почерком - дверні замки він розкривав за допомогою ножиць.

Всі сили правоохонців були направлені на впіймання зловмисника. Пошуки продовжувалися близько двох місяців. Тільки після затримання останній зізнався, як йому вдавалося ховатися від слідства. Виявляється, в будинку існує підвал, потрапити в який було дуже просто. У вітальні знаходиться люк, який і вів в льох. Вхід в нього був добре замаскований килимами і меблями. Коли оперативні працівники заходили в двір, гавкіт собаки сповіщав про не прошених гостей. Буквально за хвилину мати і співмешканка встигали заховати лиходія і при цьому повністю відновити колишню обстановку.

На даний момент відносно затриманого відкрили декілька кримінальних справ за ст.185 КК України, пишуть Новини.dn.ua.
Зараз ви читаєте новину «Ножицями грабіжник "відкрив" більше 20 квартир і авто ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі