пʼятниця, 23 вересня 2011 10:20

Наомі Кемпбелл побудувала собі екологічний будинок у формі ока
7

Фото: Фото: Inhabitat

Знаменита британська супермодель Наомі Кемпбелл побудувала на одному з острівців Туреччини екологічне житло. З висоти пташиного польоту видно, що будинок повторює своїми обрисами давньоєгипетський символ Уаджет (око Гора).

За інформацією інтернет-видання Inhabitat, в будівлі є, щонайменше, 5 просторих салонів-віталень і 25 приміщень, обладнаних під спальні.

Багаторівневий центральний купол будинку, що розміщений на сталевому каркасі, являє собою ідеальну півсферу. Під куполом розташована простора ландшафтна тераса з панорамними видами. Стіни і стеля виконані зі скляних панелей. Для захисту від палючої спеки в жарку пору року використовуються вбудовані похилі жалюзі і додаткові "віддушини" для ефективної припливної вентиляції.

Завдяки величезним сонячним панелям, продуманим системам зі збору дощової води і переробки стічних вод, будинок повністю автономний.

Зараз ви читаєте новину «Наомі Кемпбелл побудувала собі екологічний будинок у формі ока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі