пʼятниця, 05 квітня 2013 21:42

Ліза Васабі може представляти Україну на "Новій хвилі"
17

Фото: Фото: Світлана Корженко

5 квітня у столичному концерт-холі "Фрідом" пройшов Національний відбірковий тур Міжнародного конкурсу молодих виконавців "Нова Хвиля 2013". Участь у ньому взяли 18 співаків.

До Москви на фінал Національного відбору поїдуть Галина Безрук, Аркадій Войтюк, Ліза Васабі та Анатолій Шпарьов. Прослуховування учасників тривало 3 год. Кожен із претендентів виконував три пісні: авторську, іноземною та українською мовами.

Переможців визначало журі. До його складу входили композитор Ігор Крутий, режисер-постановник конкурсу "Нова хвиля" Олександр Ревзін, музичний продюсер конкурсу Анастасія Мухіна, співачка Ані Лорак та фіналіст "Нової хвилі-2005" Брендон Стоун. Раніше повідомлялося, що у журі має бути Костянтин Меладзе, але він не приїхав. Його відсутність ніхто із членів журі не міг прокоментувати.

"Ми обрали більше учасників, ніж потрібно для участі в конкурсі. На кілька днів заберемо їх в Москву, щоб разом попрацювати. Вже після цього визначимо, хто із них представлятиме Україну на "Новій хвилі",  - сказав режисер-постановник конкурсу "Нова хвиля" Олександр Ревзін.

"Рівень усіх виконавців високий, але поки ми не побачили яскравих виконавців, які повністю готові до великої сцени і які одразу могли б взяти участь у "Новій хвилі". Це як у футболі. Молоді футболісти вже грають у основних складах футбольних команд, але вони ще не готові грати за збірну. Та пройде трохи часу і вони зможуть це зробити", - додав він.

Перед оголошенням результатів Олександр Ревзін вибачився перед Вікторією Петрик і Марією Стасюк, які брали участь у  відборі.

"Ви прекрасно співали. Ми своїх ніколи не кидаємо, але вас не беремо через те, що ви ще дуже маленькі. Трохи підростете і ви - наші", - сказав він.

"Конкурс "Нова хвиля" залежить від рівня учасників,а не від зірок, які там тусуються. Тому ми стараємося обирати найкращих. Цей конкурс неможливо порівнювати з іншими вокальними проектами, яких так багато на нашому телебаченні. Адже на "Новій хвилі" учасники співають не лише написані кимось пісні, а й свої авторські", - сказав Ігор Крутий.

Зараз ви читаєте новину «Ліза Васабі може представляти Україну на "Новій хвилі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі