пʼятниця, 12 лютого 2021 11:56

"Грузин має співати" - учасник "Голосу країни" розповів, чому завершив кар'єру професійного футболіста

Артист 33-річний Вахтанг Вахтангішвілі, який виступає під сценічним ім'ям Vaha, з дитинства займався футболом. Понад 12 років тому його запросили до збірної України з футболу серед зірок шоу-бізнесу. Так він став "співаючим футболістом".

В інтерв'ю Gazeta.ua виконавець розповів, як потрапив на сцену.

Автор: надане піар-агентом артиста
  Vaha розповів, як потрапив на сцену
Vaha розповів, як потрапив на сцену

Чоловік мріяв стати професійним футболістом, тренувався 4-5 разів на тиждень. Навчався на економіста в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка. Одного разу друзі потягнули його грати в футбол з артистами.

"Віталій Куровський (музичний продюсер, поет-пісняр. - Gazeta.ua) з юності є справжнім футбольним фанатом. Під час гри він запримітив деяких футболістів. Серед них був і я. Запросив на офіційне тренування збірної українських зірок. Питає, чи ніхто з нас не співає. Потім дивиться на мене і каже: "Ти грузин, точно маєш співати". Здивувався, адже співав лише на грузинських застіллях з родичами. З'ясувалося, що в Куровського та продюсера Юрія Фальоси виникла ідея створити гурт "Співаючі футболісти". Ми з хлопцями поїхали на студію. І я зрозумів, що це те, окрім футболу, без чого я теж жити не можу. Постав вибір: або футбол, або музика. Мріяв стати професійним футболістом, але все різко змінилося", - згадував співак.

Vaha та інші учасники гурту записали 2 пісні і поїхали на Чемпіонат світу серед футболістів-артистів до Росії.

"Тоді посіли 3-тє місце. Ми не лише грали в футбол, а й виступали разом з іншими зірками. Сподобалося. Після чемпіонату ми разом з Куровським тренувалися, записували нові пісні, він багато чому мене навчив. Мені казали: "Вахо, займайся футболом, потім шкодуватимеш". Я не жалкую, але це дійсно складний шлях. 10 років пролетіли, ще працювати й працювати. А тільки зараз я досягаю творчих результатів", - додав артист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому плакала Дорофеєва і магія жертви булінгу: як минув ефір "Голосу країни"

Після Чемпіонату світу з футболу серед зірок співак почав активніше займатися вокалом та проходити кастинги на різні шоу. Зокрема він взяв участь у "Голосі країни-10". Та до фіналу дійти не вдалося.

Учасник вокального шоу "Голос країни-10" Vaha презентував свій 1-й україномовний трек "Саме ти". Танцювальний сингл, який поєднує в собі 2 найпотужніші музичні культури: грузинські мотиви і мелодійність української мови.

Зараз ви читаєте новину «"Грузин має співати" - учасник "Голосу країни" розповів, чому завершив кар'єру професійного футболіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі