вівторок, 26 липня 2022 07:51

Джейсону Стейтему – 55: п'ять визначних бойовиків з кінозіркою
10

Британський актор Джейсон Стейтем, який прославився завдяки фільмам Гая Річі, відзначає 26 липня день народження. Сьогодні йому виповнюється 55 років.

Gazeta.ua підготувала найвідоміші ролі сьогоднішнього ювіляра.

З дитинства Стейтем захоплювався театром, бойовими мистецтвами і футболом. Але найбільше його цікавило плавання. Протягом 12 років він був у складі збірної Великої Британії зі стрибків у воду.

Однак кар'єра спортсмена не приносила йому багато грошей. Тож Стейтему запропонували роботу в модельній сфері: він почав рекламувати джинси, опинившись на сторінках глянців.

Акторська кар'єра Стейтема почалася раптово. Власник бренду Tommy Hilfiger виступив як продюсер чорної комедії Гая Річі "Карти, гроші, два стволи". Саме він порекомендував режисеру запросити на зйомки Джейсона. На фільм витратили близько $1 млн, а касові збори склали $25 млн.

Британський актор Джейсон Стейтем, який прославився завдяки фільмам Гая Річі, відзначає 26 липня день народження
Фото: eastnews.ua
2010 року Стейтем почав зустрічатися з моделлю Розі Гантінгтон-Вайтлі
Британський актор Джейсон Стейтем, який прославився завдяки фільмам Гая Річі, відзначає 26 липня день народження
2017 року в пари народився хлопчик Джек Оскар
Йому виповнюється 55 років

Після цього з участю сьогоднішнього іменинника щороку випускали по одному або по три фільми. Він з'являвся в таких стрічках, як "Зроби голосніше", "Перевізник", "Пограбування по-італійськи" та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $100 млн за роль: назвали найбільш високооплачуваних акторів Голлівуду

Актор практично ніколи не користується послугами каскадерів і дублерів. Він сам бере участь у небезпечних сценах, періодично травмуючись.

2010 року Стейтем почав зустрічатися з моделлю Розі Гантінгтон-Вайтлі. Шість років по тому пара оголосила про заручини. 2017 року в них народився хлопчик Джек Оскар. Зараз пара виховує ще й доньку Ізабеллу, яка з'явилася на світ у лютому.

Пропонуємо найкращі фільми з участю кінозірки.

Карти, гроші, два стволи (1998)

Це фільм, з якого все починалося і для Стейтема, і для Річі. У стрічці четверо друзів вклалися в ставку, але програли. Щоб не втратити все, доведеться терміново провернути пограбування.

Великий куш (2000)

За сюжетом, група грабіжників, переодягнених юдеями, здійснюють наліт на підпільну ювелірну майстерню. Викрадають звідти діамант розміром 86 каратів. Ватажок групи повинен доправити камінь босові, який перебуває в на іншому боці Атлантики. Але не тут то було, інформація про камені спливає, а Френкі вирішує зіграти на спортивному тоталізаторі. У той же час аферист-початківець на прізвисько Турецький відправляє свого друга-помічника Томмі в табір циган.

Костолом (2001)

Колишній футболіст, відсторонений від гри за договірні матчі, потрапив до в'язниці. Він не може порозумітися з наглядачами і вирішує провчити їх на футбольному полі, організувавши матч команди ув'язнених проти команди охорони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денієл Редкліфф святкує 33 роки: цікаві факти й архівні фото зірки "Гаррі Поттера"

Перевізник (2002)

Колишній спецназівець працює перевізником спеціальних вантажів. Щоб не виникало проблем, він завжди дотримується трьох правил: не порушувати умови угоди, не називати імен і ніколи не відкривати вантаж. В одній із поїздок він змінює останнє правило, коли бачить, що вантаж ворушиться. З'ясувалося, що у сумці лежить зв'язана жінка із заклеєним ротом.

Нестримні (2010)

У цій стрічці зібрали всіх топзірок бойовиків 1980-х і 1990-х. Стейтем став сполучною ланкою між заслуженими "ветеранами" екшенів Сильвестром Сталлоне, Арнольдом Шварценеггером та іншими.

Вихід нового голлівудського трилера Гая Річі "Операція Фортуна" відклали через українців. Деякі сцени з фільму змінять – "щоб відредагувати національність українських гангстерів через чутливу тему війни".

Прем'єру фільму має відбутися вкінці року. В стрічці одні з героїв – українські гангстери. Вже в самому трейлері, як і в фільмі, є діалог про них.

Повідомляється, що фільм зняли з прокату через чутливість теми вторгнення Росії. В проєкті планують змінити уточнення про національність гангстерів, щоб уникнути теми війни в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Джейсону Стейтему – 55: п'ять визначних бойовиків з кінозіркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі