четвер, 19 січня 2023 22:12

Болдвіна судитимуть за вбивство Галини Гатчінс

Болдвіна судитимуть за вбивство Галини Гатчінс
Американський кіноактор Алек Болдвін випадково застрелив із гвинтівки операторку Галину Гатчінс. Фото: bbc

Акторові Алеку Болдвіну пред'являть звинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчінс. Вона була вбита на знімальному майданчику, коли Болдуін вистрілив з бутафорської зброї.

Трагедія трапилася у жовтні 2021 року, пише Бі-Бі-Сі.

Також буде звинувачена зброяр фільму - Ханна Гутьєррес-рід.

Обом загрожує до 18 місяців ув'язнення та штраф у розмірі 5000 доларів, якщо їх визнають винними. За словами прокурорів, їх судитимуть присяжні. Адвокати заявили, що мають намір оскаржувати звинувачення в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для сім'ї загиблої Галини Гатчинс зібрали понад $175 тис. допомоги

Кінорежисер Джоел Соуза також був поранений в результаті стрілянини, але прокуратура заявила, що ніяких звинувачень у зв'язку з цим пред'явлено не буде.

Адвокат Болдвіна Люк Нікас назвав рішення пред'явити звинувачення "жахливою судовою помилкою".

"У Болдвіна не було підстав вважати, що в зброї чи деінде на знімальному майданчику була бойова куля", - сказав Нікас. "Він покладався на професіоналів, з якими працював, які запевнили його, що в пістолеті немає бойових патронів. Ми будемо боротися з цим, і ми переможемо", - повідомив він.

Американський кіноактор 63-річний Алек Болдвін випадково застрелив із гвинтівки операторку й поранив режисера на знімальному майданчику вестерна "Іржа" в Нью-Мехіко. Загиблою виявилася Галина Гатчинс. Вона народилася в Україні й виросла на радянській військовій базі за Полярним колом. Вивчала журналістику в Києві й кінематограф у Лос-Анджелесі. 2019 року журнал American Cinematographer назвав її "новою зіркою".

Зараз ви читаєте новину «Болдвіна судитимуть за вбивство Галини Гатчінс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі